Chop!

Friday Series #24.

Friday, March 07, 2014 Category : 0

Assalamualaikum w.b.t. 

Wiiii.. ni post aku yang pertama sebagai pengurus rumah tangga :) Panjang nak citer tp masa tak mengizinkan. nanti ek.. aku cuba jugak. in shaa Allah.

blog along25 kata-kata mutiara kata-kata hikmah petikan kata islamik islamic quote quotes tazkirah jumaat
Pic credit to MuslimMagnet
 

Webbek: Minggu yang hactic tapi jangan lupa selawat setiap masa. Masa isi minyak ke, masa tunggu orang ke, masa etc...

Friday Series #23.

Friday, February 07, 2014 Category : 0

Assalamualaikum w.b.t. 

Salam Jumaat semua :) Doa yang sangat aku perlukan ketika ini (^_^)

blog along25 kata-kata mutiara kata-kata hikmah  quotes of the day doa mudahkan kerja tugas keje
Amin.
Credit to MuslimMagnet


Webbek: The price of success is hard work, dedication to the job at hand, and the determination that whether we win or lose, we have applied the best or ourselves to the task at hand. ~Vince Lombardi.

Project Life MH@2014 | Week 3.

Thursday, February 06, 2014 Category : , , 0

Assalamualaikum w.b.t. 

Yoyoyo! Sambung lagik minggu 3. Tengah naik minyak ni. huhu.

blog along25 project life 2014 malaysia art craft diari mingguan diari bergambar
Week 3

Minggu ni, kita ada sambutan Maulud Nabi dan Thaipusam. Syiok woooo!

blog along25 project life 2014 malaysia art craft diari mingguan diari bergambar


Minggu Thaipusam tu cuti 3 hari. So, kitorg balik kampung. Depa ni, dpt balik kampung memang sonok la. Jadik cucu atok sungguh. Atok pergi jamxxx pun dok tunggu. Takut xdapat naik motor. Helmet tu mmg kitorg beli utk diorg. Al-maklumla, safety first. hehehe. Lau dalam kg xpela. Tapi lau luar dr kampung, silalah sarung itu helmet. Yang gambo bertiga tu, diorang amik gambo dengan anak sepupu aku (so apa pangkat diorg ek? 2 pupu ke? ke 2 pupu tu pangkat anak sepupu aku dgn aku? advise pls? huhu). Kebetulan ada kenduri nikah sepupu kitorg gak. Balik dr kenduri, lepakla kejap kat dataran. Decoration dot-dot tu, aku kutip dari puncher aku. Button biru tu yang tulis "Happy" beli kat Daiso. Dia jenis berkaki. Sesuai untuk craft.

blog along25 project life 2014 malaysia art craft diari mingguan diari bergambar

Another birthday celebration for Jan - Pak Long & Mak Njang. Rainbow kek Pak Long baked by truly yours. (^_^). Tema motor utk kaki motor. Utk Mak Njang, sebab Marissa suka owl, aku pun letak laaa gamba owl. huhu. Yang bawha ni, gambo kitorg lepas blk dr kenduri sepupu aku tu. Bukan senang nak kumpul ramai2 macam ni. Makcik2 aku pun ada skali kat meja tu. Cuma sebab diorang tak segebus kami, makanya tak nampak muka makcik2 aku. ahaks! Lace putih tu aku beli kat Daiso, button lak aku beli online dari Button Planet. As usual, smua printed image credit pada Mr. Google k.


Webbek: Family is not an important thing. It's everything. ~Michael J. Fox.

Project Life MH@2014 | Week 2.

Category : , , 0

Assalamualaikum w.b.t. 

Hi peeps. sowilaaa. Privacy sangat konon2nya minggu aku ni kan. Dah minggu ke berapa ni, baru nak upload pasal minggu 2. huhu. Bukan pe. Bila baca tips untuk amik gambar tu, natural lighting tu ada peranan besar gak untuk hasilkan gambo yang best. So, aku nak gak cuba. Masalah problem aku pulak, aku kuar pagi2 matahari tak kuar lagik. Balik, matahari dah takde lak. Bila weekend tak berkesempatan nak amik. I kan busy. huhu. Alhamdulillah, kelmarin aku berjaya amik gambar, of course le aku kuar lambat ari tu. Well, lau korang tengok gambo ni, agaknye korang pikir, xdela bagus mana minah ni amik gambar. Tapi xpe. Wa belajar lagik beb! Lagi pun, xdan nak set proper place utk dia. Jom, tengok Week 2 aku!

blog along25 project life 2014 malaysia art craft diari mingguan diari bergambar
Week 2

Ramai family member aku share birthday kat bulan January, Ada 8 orang gitu. huhu. Then, meraikan juga bento2 yang aku buat untuk bekal Hazim, Papa Hazim & Mama Hazim. Hafiy xnak bawak bekal. Dia makan kat rumah je. Julia Child tu pulak feveret aku lepas tengok citer Julie & Julia. Silalah tengok u olls! X nyesal punyer!

blog along25 project life 2014 malaysia art craft diari mingguan diari bergambar


Week 2, aku trima lawatan dari family members aku. Aku masak pasta creamy dengan chicken garlic rosemary. Resepi dapat dari Kak Su. Then, Don & family pun memeriahkan suasana. Sowi, gambo masa meriah tu xdan snap. Xingat apa bila dah berkumpul. huhu. Perasan x kat header tu ada huruf tersesat. Haaa...itu yang mahai tu. hehehe. Utk deco page ni, sticker beli dr Popular. pastu printed image of course credit to Mr. Goo.

blog along25 project life 2014 malaysia art craft diari mingguan diari bergambar


Kek birthday Auni di baked oleh aku. Rainbow cake tema jajan. Mama dia bagi macam2 kat aku. Macam dah masuk sweet genius je aku rasa. huhu. Sumi susun kat tepi tapi xde dlm gambar ni. Kek Mak Ngah & Pak Ngah, mak aku n adik aku yang baked. Hepi BESTDAY Auni, Mak Ngah & Pak Ngah!


Webbek: No one is born a great cook, one learns by doing. ~Julia Child.

Welcome February (after few days...)

Category : , 0

Assalamualaikum w.b.t. 

Hi peeps. Enjoyla welcome pic utk February. Mcm rhythm lak "lovely" dgn february tu. tapi xde kena mengena dengan hari kekasih ke apa ek. aku, hari2, hari kekasih. tut tutttttt!

Sumber: IG Aku

blog along25 valentine day hari kekasih tak sambut


Webbek: satu utk Hafiy... dua untuk Hazim...

Powered by Blogger.