Kak Long Cari Makan: Episod 1 (2 in 1)

/
0 Comments
Salam.
Ari ni, lepas balik dr 1 tempat, aku singgah umah sewa lama...anta budak2, pastu masa nak naik keta, jeng jeng jeng...
aku terbau bau yg sedap...tp menten...sebab lapo sgt, kami pi mkn kat tmn. tenaga...tmpt biasa dulu2

***crt al-kisah tmn. tenaga:
i) tmpt ni mmg famos utk kami...sbb sedap & hage pun tak cekik darah.
ii) kami order:
n.putih
n.g. cina
ikan kembung 3 rasa
sotong goreng tepung
tomyam campur
kailan ikan masin
telur dadar
tomyam campur (tapau utk kolin)


rasanya masih spt dulu...sedap! ikan nyer cukup rasa...sbb dah biasa mkn, jadi rasanya pun biasa...cuma sedapnyer masih ada...
sotong goreng tepung menang katak utk menu waktu tu...sebabnyer..sedap! rasanya naik dgn sumer lauk-pauk yg ada kat situ. sng kata, masukla dgn pape pun...kailan ikan masin pun cukup masinnyer...

hage utk kami mkn ber-4 >< RM45...

frog: xde pape yg tak sedap le...
kedainyer, kat tmn. tenaga, depan petronas, depan kedai ni ada org jual burger, fries, etc.
***al-kisah tmn. tenaga tamat

rupenyer sumer org pun terbau bau yg sedap itu...huk2. sbelum blk ptj, kami singgah lee..
bau yg sedap itu dtg dari kedai char kuey teow yg baru di bukak kat umah sewa lama aku tu...
ari pe dia bukak, aku pun tak tau. jadi, nak test power, aku beli c.k.t. biasa - 1, c.k.t. specel - 1. tibala masa yg di nanti...

kami mencuba c.k.t. specel dulu....erk...
then, aku cuba lak yg biasa nyer...erk...

dedua tu, menang kat bau sajeee...rasa, kureng...sumer perencah ada...kerang, toge, etc
cuma rasa tu, something missing...mcm kelongsong padi...(betut ke nama dia?)
nampak berisi, tp bila di tekan, kosong isinyer....kiranya, klu dgn iron chef, kalah...
tp mana tau in future c.k.t. pakcik ni sedap...sesedap c.k.t. pak dep kat changlun...huk2. rindunyerrrrr kat sanaaaaaaaaa
gambateeeeeeeee!

frog: pakcik yg jual c.k.t. ni, tgn kanan nyer tak mcm tgn kita sumer...bersyukurla kita...
apa yg aku blog ni xde kena mengena dgn kejadian diri dia...
tabik kat dia sbb ada usaha utk mencari rezki wlupun kekurangan.
budak kita yg lain? (tak sumer le...jgnla terasa lak)


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts