Kak Long Cari Makan: Episod 3 (Shake It!)

/
0 Comments
Salam.
Alop. sabtu aku jumpa linda...lau tak dgn dewi remaja skali, tp dia lak last min bz...kena teman laki dia ke mana ntah...xpe, aku paham...sbb aku pun berlaki. kami pi OU. hajat di hati nak mkn roti bakar kat kluang station lee....tp msg2 sumer lapo giloooo...tak cukup stakat roti tu...aku pun sama. seb baik aku tak ngidam betut2...lau tak, jenuh leeee...
jadi, edisi Kak Long Cari Makan pun bermula...lalu kat laksa shack. aku pernah mkn kat situ..linda tak pernah (FYI, linda baru 1st time smpi ke OU tu...huk2) so...aku introduce lee laksa shack kat linda...dia okek je...bagus budak linda ni..dia ikut je..aku lak pki taram jee...hehehheheee. so, ini menu kami:

aku: lontong, teh 0 suam
awak: bali laksa, cendol mamak
linda: mee curry, cendol mamak

sumer mmg sedap! sbb memula si linda ni nak uji leeee laksa shack ni..sbb dia ckp dia pernah mkn laksa lg sedap kat wangsa maju ke mana ntah..aku tak igt..lontong dia sedap..org johors (aku & linda) puji sedap...haaa..memain..lontong + johor tak leh di pisahkan. kuahnyer cukup rasa, sayur pun sesuaiii dgn lontong tu...xde pape yg kurang lee...lontong ni yg penting dia punyer nasi tu. kena bergaul mesra & serasi dengan sumer bahan2 dia bila masuk ke mulut. tak leh keras & tak leh lembik sgt. cam nasi lontong ni, mmg ngam2 soy...utk org yg kuat pedas, sambal dia tak mencabar sangat. so, slow n steady makan sambal tu.

bali laksa lak, sedap! jgn laa cuak lau dgr nama dia tu. korg tak rasa rugi klu cuba...yelah, nama cam pelik kan...tp mmg sedap le...cuma utk org yg cam cerewet giler bangau nyer lidah, aku tak brp yakin nak suruh kome makan..sbb rasanyer tu mmg lain dr yg lain kan...utk org yg tak byk songeh, leh rasa. tak rugi (skali lagi aku sebut...jgn buhsan ek). rasa dia tu, mcm laksa + laksam kat JJ + spicies2 yg ala2 bali lee...aku pun dah lepas brp ari baru nak blog. jadi, keasliannyer kurang skit..wakkakaka. tp serius, booleh di cuba try test...pasal laksa, aku xde komen..sbb mmg ngam2 gak. aku rasa dia celur jeee laksa yg instant jeee..sbb lau buat sendiri lain skit rasanya & tak slicin itu..bila mkn bali laksa tu, mmg terasa cam kat bali...tak yah pi jauh2...heheheee

then, mee curry pun okek (dulu aku mkn smpi tersedak2...sakit idung, tekak, etc...tp tak serik..sori beb! lain lee lau tak sedap mcm c**e bawah tu...) aku nasihat kan, lau mkn mee curry tu, xtra careful..sbb lau tersedak cam aku, mmg kome hangin lee..ganggu konsentrasi nak mkn. dia nyer kuah tuu..meresap smpi ke tahu dia...silap sedut, tanggung sendri..tp sebab sedap kan...tak kisah lee...kuah curry dia pekat + sedap + pedas spicies sumer ader...bila dah masuk dlm mulut, rasa dia tu buat kita nak makan jee tak benti2...mee curry dia ada daun mint..tu nak menambahkan lagi bahang kari lee tu...

last but not least, cendol mamak (pemenang anugerah katak kodok) huk2...yg ni, xde rasa cendol mamak langsung..rasa cendol beku adaleee...sbb sumer bhn2 dia beku..dari santan smpi ke cendul..camner nak rasa dgn penuh konsentret lau cam tu..tambah2 lau org tu ada sakit gusi cam iklan ubat gigi sensodyne...cuma awaknyer cendol mamak jeee santan tak beku...sbb order lambat...cendol mamak kat kedai mamak tu lagi sedap...tp dulu2 (masa kami kecik2) abah aku ckp, mamak tu gantung underwear dia dlm kuah santan tu...sbb tu sedap..huk2..tul ke? kami tak caya wlupun geli skit..sbb tau dia takmo blanjer kami mkn cendol & xmo biar kami gian dgn cendol mamak tu...wakkakaaa. air teh o aku, okek leee....sbb gule nyer ikut suker ati aku nak letak brp & mana leh lari jauh2 rasa teh tu. kome lau pi, jgn pesan cendol mamak. dahla mahai - rm5.50. huuuhh. hage main course kami sumer dia pukul rata, rm7.90.

total kami makan ber-3: RM42.20

frog: bilaaaa laaaa leh dapat mkn kat kluang station tu...dari dulu lagik aku tunggu. xkan tgu hujan kot?


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts