Kak Long: Epilog 1 (Sedey @ Jiwa Kacau...)?

/
0 Comments
Salam.
Bila tiba ari keje, aku mmg takde komen psl perasaan aku...tak sesuai kat sini...
tp aku tau dgn jelas, clean n clear perasaan aku terhadap cafe tmpt keje aku.
mmg sadis, menyayat ati, dukacita, kemurungan, stress, sumer tok nenek ada...

sbenarnya, cafe ni tender baru...pe kriteria dia terpilih, aku tak tau. lau ikutkan, tender lama menang segalanyer...rasa, hage, bersih, licin berkilat (smpi aku terjatuh...) hukhuk.

boleh kira dgn jari tangan, brp kali aku mkn tengah hari kat sini...tak yah pakai dedua tangan...
1 tgn dah cukup. lau bf lak, lebey skit...leh la kira pki jari tangan + kaki skali...
sebab rasa bf better dr lunch. aku pun tak tau napa...tp dulu2, bf dia teruk gak..
ari2 mkn bihun masin, sambal masin, ikan bilis masuk angin, etc...
maybe umah dia depan kilang garam - dpt hage borong beli garam, @ sedara dia bukak kilang garam - tolong menolong, @ lori garam yg besooo eksiden depan umah dia...aku tak tau mana 1.
pastu, baru okek skit bf nyer...lelama, aku terpaksa merajinkan diri aku mkn bf dia...supaya lunch hr aku tak kebulur sesambil memakan picisan2 jajan yg aku ada (sbenornya tak layak panggil picisan, sbb tak de rupe picisan pun...stok baru sesuai kot).

kekadang terniat jugak, di stresskan, TERniat...nak mkn lunch kt situ...tp stp kali tu laa...perut & perasaan aku hampa, terseksa...mengalahkan jiwa kacau! even aku amik yg basic pun, tak leh pakai..nasi putih, ikan goreng, sayur...so, sesapa pun leh buat...rasanye tak patut lari...jalan pun tak yah...bukan buat pe pun..goreng jeeeeee...(skali lg jiwa aku tertekan bila bercerita psl ni)...
itu pun leh buat aku kacau! hage dia pun tak lawa...camner aku nak sokong?
dia punyer masakan tu, bukan setakat xde soul...empty, hambar, sumer ada...sng kata cam muka yg xde wajah...

kekadang aku bawakla bekal, lau ada lebey la kan...lau tak, tak bawak leee...
seb baik ada pakcik jual yong ta fuuuuuu...la ni dia dah pelbagaikan menu dia...
ada goreng2, n.ayam stp isnin (tak tau ada lg ke tak), segala sup, soto, etc...
dialah gerai penawar perut aku. dulu ada kedai goreng2...tp sat je..
aku tak tau di tutup @ menutup dgn rela ati...sbb sedap gak la berbanding lunch kat dlm kan.
mesti org cafe tu jeles...xkira laaa pape pun, cafe sini tak besttttttttttt!!!!!
kekadang aku lari ikut opismate ronggeng cik kiah.

aku cuma nak ckp, klu owner cafe tu realise hal ni, langkah pertama dia kena buat ialah TUKAR TUKANG MASAK!

frog: bukankah stp masakan tu patut bawa kegumbiraan pd kita?...
sbb tu kita suke masakan mak kita, mkn yg sedap2, sbb buat kita hepi...


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts