Kak Long Cari Makan: Episod 4 (Wasatiah)

/
0 Comments
Salam.
alop! mlm tadi makan kat luar..maklum leee.. kami pi ber-4...aku, kak cik, apit & man. mama takde - out station, ayah - balik kg, awak - melaka...wakakaka. aku suruh apit pilih tmpt. yelah, org jauh. bg can! dia telah memilih tempat yang mmg dia kempunan nak merasa le. Restaurant D'Tasik, Residence Hotel, Bangi. sebabnyer dulu masa dia balik sini, kami nak bawa dia ke sana makan mongolia buffet! skali pi, tutup daaa...igt, restotan tu tutup on Isnin! then, last time kami pi dia lak xde. pi ganu dehhh...

okek. restoran ni terletak di luar UNITEN, 1 kawasan dgn masjid UNITEN. dekat pintu belakang tu le. aku & apit mmg kebulur giller le...

jadi kami telah memesan:

aku: n.g. kampung, teh'o suam
apit: n. paprik, mee radna (kami syer), milo ais, ABC (kami syer)
kak cik: n.g. cina, milo ais
man: nasi putih, teh o ais limau
syer2: sup sayur (2org mkn), sotong 3 rasa (2org mkn), telur bungkus (saiz S. dia S, M, L)

sumer sedap le! lepas syarat leee org ckp. xdela nak ckp sedap sgt @ tak sedap...lau takat nak bg komen = okek! mmg lepas. sup sayur dia sedap, sebab pakai sup daging nyer! sotong 3 rasa dia pun unexpected le...rasa ada pengaruh ala thai gitu...telur bungkus not bad lee...n.g. kampung mmg sedap jugak. mmg ala2 kampung le..dah lama tak makan n.g.kampung yg camtu..kat sini n.g.kampung sumer dah bandar..hehehe. n.g. cina bukan saje enak di makan begitu saja, lau makan dgn sup @ sotong 3 rasa tu memang mesra jeee rasanya...n. paprik biasa je la.. takat okek je..sbb telur bungkus punyer bungkus lg sedap dr paprik dia. huhu. ABC aku tak puas ati.. ari tu kami pi, order ABC xde lak letak honey...letak gulerr..mmg hampehsss! adik ckp, maybe air gule beku sbb sejuk sgt. sungguh murni otak mu adik...manis tak ori le...tp smlm apit order ABC, dia letak honey. cit! nak tebus kesalahan laa tu...huk2. mcm dia igt muka kami yg pi ni.

total hage kami makan ber-4: RM54.80
kat sini makanan mmg average & hage pun mcm tu..puas ati le lau nak bawa family mkn sini kan. in the budget leee. ehheee...utk restoran ni, aku bg award family katak le..

frog: aku berjaya menahan perut + tekak aku drpd meng-order2 seafood yg lain2...sebabnyer...jeng jeng jeng..aku simpan utk episod akan datang!


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts