The Return of Kak Long Cari Makan: Splendour of the Coffee

/
0 Comments
salam. alop sumer...aku tak dpt nak citer pasal ayam pop padang & ikan bakar alai..sbb nyer, pnjg sgt & aku bz bangat lately ni..tp yg ni, mmg aku tak leh tolak utk citerkan kemeriahan rasanyer..hehehehe. nak tau pe dia? jeng jeng...

last week, aku n zam pi OU...kami brunch kat KLUANG STATION. yummy! mmg tmpt yg kami nak mkn, tp alwaz penuh bila pi...ari tu, smpi dlm kul 12>....org tak ramai sgt..hati aku berbunga bila tgk org tak ramai. lepas kempunan aku. tanpa membuang masa, kami trus mengorder....

menu brunch aku:

kopi + roti bakar + nasi ayam merah

menu brunch zam lak:

cham (kopi + teh) + roti bakar bulat + kluang laksa

so, mana nak start dulu?...air dulu la..sbb sedap! bygkan, dlm hidung tersumbat (kami ber2 selsema, tp bukan bird flu), kopi n cham nyer terasa bangat! mmg kita akan enjoy every drops! huk2....kopi nyer tu....terasa..bukan mcm kopi kat kg yg aku slalu minum. kopi cam tu la baru sesuai utk aku panggil BLACK! mmg laa kopi tu hitam, tp suker ati aku laa nak panggil dia BLACK! itu istilah rasa aku...bila korg minum tu, rasa cam minum kopi yg mmg betul2 klasik & tradisional...bau pun...hhhmmmmm.....mmg trigger segala urat saraf kita. mcm tak sbr2 nak minum..tp kena kontrol sbb tmpt org...wakakakkaaa

cham lak, ok la..tehnya lg terasa dr kopi..aku tak tau dia pki teh gapo. tp lau pi sana, better rasa kopi dulu..sbb itu yg plg syok! lau pi > dr sorg, leh laa bedak2 amik cham tu gakk..takat lepas syarat nak merasa...hehehehe

roti lak! roti nyer biasa..tp yg buat sedap tu, sbb buat kita terigt zaman kecik2 (bukan muda2..sbb masih muda. huk2) dulu kan ada roti bakar cam tu....dulu abah slalu beli utk kami..roti bulat bakar...sapu mentega & kaya. sedap...kat sini, ok la..mmg dia nyer inti tu, melimpah ruah. sedap di makan panas2! bila dah dapat tu, tak yah nak tgu2...baca doa mkn, trus ngap! k?

situasi kedai, memainkan peranan penting dlm otak kita...cthnyer, kluang stn ni la..kalau laaa roti dia tak brp sedap pun, tp di sebabkan keadaan kedai (design dia mmg cam dulu2...) & bau kopi yg BLACK, membuatkan otak kita tune pada zaman dulu2 ---> menghasilkan memori ---> memori menjadikan org tu relax ---> makan pe pun, tak komplen byk le.. hehe...mcm CSI lak sequence dia.

okek, next! nasi ayam merah adalah nasi putih + ayam masak merah. kat sini, nama menu mmg direct to the point le.... xyah nak expect yg unexpected! ayam merah dia mmg sedap..rasanya lain. makan dgn nasi putih lak tu. aku andaikan, perencah2 dia mmg lebey..serai esp...rasa mcm ada masam skittt (bukan masam sbb tak elok, tp mmg rasa cam tu) but still sedap! mmg berbaloi laa nak makan. then, dia letak telur kerbauuu sejibik. mmg menu yg wajib rasa laaa! tak rugi. ayam nyer quite big gak...tp yg nyata, aku suker rasanye. hmm..dah lama tak mkn ayam merah mak aku...kecur laa pulak....sori, aku tak leh citer byk2 pasal ayam merah ni...tetibe trus ngidam nak makan ayam merah...dah telan air liur ni..huk2.

last, kluang laksa...isipadu nyer, lg byk dr kedai yg aku pernah aku citer b4 ni...kat OU gak...new wing..2 words - Lxxxx Sxxxx. hehehe..mmg leh kenyang le...dia cam laksa penang, tp x begitu laksa penang la. kurg rasa penang tu dan di ubah suai ikut kluang nyer cita rasa..sbb tu lee di panggil laksa kluang. leh laa nak cuba...tp, kuantiti mmg byk le. skali tgk cam skit..bila ceduk, haaa...habiskan!

mkn kat sini, serius leh kenyang. kualiti & kuantiti nyer selari!

total menu kami tu: RM27.18 dgn service tax & govt tax.
wlu pun ada taxES, mmg berbaloi la..servis dia bagus! cepat & sopan.

cepat2 laa kome pi makan...

frog: KLUANG STATION, SPLENDOUR OF THE TASTE...esp the COFFEE...walla!...


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts