Cendol + Pulut

/
0 Comments


Salam semua.

Aku ikut kawan baik aku balik rumah dia. Maklumla, perantau memang mcm ni. 1st time aku ikut dia balik. Balik dgn mak dia sbb mak dia keje kat situ. On da way, mak dia bawak makan kat Jo Cendol Pulut. Depa dok citer la speciality kedai ni Cendol Pulut ni. Semua orang akan singgah sini lau balik kampung. Depa order cendol pulut 1 sorg. Aku sorg je order cendol tanpa pulut. Memang tak pernah makan pun sbelum ni. Cam pelik. Masa tu konon2 kerek laaa.

Dalam hati, sedap ke makan dengan pulut. Depa dok promot lg,

"hang tak mo order ke cendol pulut? sedap."

"(senyum2 sokmo) xpela. makan cendol biasa je."

dah brapa kali dia promot aku tak mo jugak. ketegaq la konon2.

skali sampai depa tak berputus asa ajak makan. aku try jugak la. sekali cuba, memang sedap. yaa beda bedu!

kami bertukar cendol. habis cendol pulut dia aku blasah.

start tu, aku promot kat semua orang suruh makan kat situ. feedback yang aku dapat tak pernah hampa.

aku promot kat opis mate aku yang juga anggota kelab jiwa sepi. sebab dia rajin gak balik kedah. paham2lah ada sapa kat sana. aku suruh dia makan jugak2 kat situ. sbb nak amik hati anggota kelab, dia pun makan.

"tak sedap."

hampa aku rasa. dia lah feedback hampa pertama yang aku dapat.

tp aku tak berputus asa. dia bukan neutral parti. sebab dia jaki aku slalu citer bab makan.
jadi feedback ko, aku tak kira. muahhahahaha.

namun keanggotaannya dalam kelab jiwa sepi tak di lucut.

frog: trimas kawanku dan mama mu yang tak berputus asa menjadikan aku seorang promoter cendol pulut jo.


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts