puasa tak hbs lagik...

/
0 Comments
salam semua.

byk gak feedback aku dpt ek. makacih byk2 pada sapa yg bg feedback tu.
along mmg lain mcm skit ari tu. hehehee.

aku blk kg mgu lepas. syoknyeeeeee balik kg. blk amik sijil nikah skali. poyos giler.
cuma dpt sijil je. patut wajibkan laa buat kad skali. ni sapa nak hangkut sijil besar dabak tu?
aku tak nak angkut...kena tangkap nasibla. dah 1 thn > kawen, sibuk2 nak tangkap, aku sekeh jee kang. pi tangkap org lain yg terang2 tu. huk2.

lau nak buat kad kawin, byr rm30 then 3bulan siap. cisssss...aku tak kisah kan 30 tu..3bulan.
tp aku amik jugak laa borg tu. nanti suruh abah hantarkan lah. 3 bulan mau tahun depan baru dpt. mmg ngada2. meantime, aku tetap tak nak bawa sijil nikah aku tu. kang lg jahanam adalah.

blk kg mmg kenangan yg terindah dalam acara aku. mkn mcm2.
kak roha dah branak. baru 2 bulan. anak nyer ya allah! geram. mmg adik pitong!
pipi dia pejal giller.......dua pupu, 3 pupu aku pun dah besar2 dah. hehehe. mcm skejap jee..

ari tu mak buat karipap kentang, roti jala + kari sardin. sedapnyerrr...huk2. eii..semua nyer sedap lah. dah lama tak makan mak masak. padahal adik2 aku berharap aku yg masak.
sbb depa nak ngulat + gunakan alasan "dah lama tak makan along masak" hu2.

stp kali puasa kat kg, kami mmg kena buat jugak wlu cekodok pisang//jejemput ikan bilis..
sbbnyer nanti rumah keliling antar kuih mesti nak pulg pinggan mangkuk..tak leh pulg esok.
esok dia bg lg..hutang byk lak pinggan mangkuk dia kat rumah. meriah wlu pun yg di jamahkan tu sekadar jejemput pisang. last2, wlupun cuma masak ikan + sayur + kuih, buka puasa tetap penuh meja. bestnyeeeeeeeee! tu tak kira air lagik. buat air panas jeee..
air sejuk adik2 suker beli kat param. beli 2, free 1. beli brp2 pun tetap dpt free. dah kenal..sekampung. tu pun salah 1 sebab napa aku suker pi pasar malam/param kat kg.
tp kat pakcik jual air ni aku tak nak pi..suruh adik@abah aku. sbb pakcik tu tak kenal aku. rugi sebungkus. huk2. maklumlah masa kat kg, anak dara pemalu. cit!

aku mcm dha lupa suasana tu kat sini. sapa nak bg? sapa nak buat? sendiri pun beli. sedih kan. tp kali ni blk mmg aku keberatan nak blk. huk2. xpe..lg brp mgu jumpa diorg blk. hehehheehe.

tak sabar nak blk beraya kat perlis. sbenarnya aku dan family aku takdelah beria-ia nak beraya di johor sbb tak meriah. hehehehe. tp bila dah besar skit, suker la..sbb nanti wan buat kenduri.
tok buat air asam yg xde sapa leh lawan. rebung, ikna goreng tok sedap wlupun goreng je..
nyeh nyeh nyeh. lg pun sian kat abah. hehehehe

tahun ni turn abah blk perlis, turn zam raya perlis gak. syoknyer! mmg meriah. semua kumpul kat sana. takdela sakit aku nak blk johor pas tu. leh tgu 2-3 mgu baru blk. huk2. duit raya tahun ni pun kurang sbb kat perlis tak rmi sgt budak2 yg nak dtg beraya. hehehehhe...

frog: kepada si kembar twin tower, hepi bestday to you all! kome masih bertahan wlupun dah suku abad. cayalahhhhhhhh! jgn goyah dek angin pus-pus.


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts