Kak Long(s) the Return

/
0 Comments
salam semua.

naik raya ni semua org hepi...tiap2 mgu open house.
kat opis pun makan tu, makan ni. save budget. pd yg bujg leh la kawen.
smlm dept aku buat jamuan raya. meriah laaa....byk makanan..
tak henti2 manusia kat lubuk tu..hehehehehe

raya ni 2-3 ari jee aku leh tengok/makan rendang/apa2 yg kaitan dgn lauk raya.
aku rasa muak, nak muntah, etc. tak leh pi...raya tak smpi 1mgu, ari2 aku mkn nasi putih + telur goreng separuh masak + kicap cap ayam. yummmyyyyyyyy

ada 1 mgu tu, aku rasa lapar bangat..nak mkn nasi tp bila makan masuk tekak, rasa loya..
tak hbs aku makan. aku kagum dgn diri aku yg makan tak hbs. hehehehehe.
blk opis pun rasa tak larat. kat rumah tgk lauk pun nak muntah.
tp perut ku laparrrrrr......jumaat lepas aku pi klinik dgn zam.

"bila last period u?"
"brp cycle?"
"tahniah, u pregnant 7 minggu 3 ari."
"..bla..bla..bla...doktor tu bagi nasihat..panjang gak. trimester la...etc la..kesimpulannya alwaz kena berhati2...."

yea kawan...ari ni genap 2 bulan dah aku membawa sesuatu dalam perut aku yang belum ditiupkan lagi roh kepadanya. target due 19/6. mama ckp, "biarla 16hb" (sama dgn mama). kak natrah ckp "biarlah 14hb" (sama dgn kak natrah). adik ckp 2hblah. sama dgn dia. aku ckp baik 4hb, sama dgn date mak bapak dia kawen. hehehe...alhamdulillah...kome doakan je laaa yang terbaik untuk kami.

don due bulan 4, omei bulan 5, aku bulan 6. hehehehehe. nanti kami longgok jee anak2 kami, mainlaa kome....kolin, pape pun ko jgn skali2 tukar tarikh.... :)

tp, start smlm bila ptg takdoklak aku rasa tak larat mcm mgu lepas.
makan tu tetap ada. hehehehehe...cuma tgk tekak..takat ni aku tak tau ngada2 dia camno....
tp apa yg ada, bedal jeeee....

frog: ada ke website pasal pregnancy ni? lau leh bglaa yg kemalaysiaan nyer..nak branak, nak pantang ikut malaysia..bukan minah salleh. lainlah kalau kat sydney. hehehehe


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts