Makan

/
0 Comments
salam semua.

ari ni aku baru 9 minggu. hehehehehe. baru lepas sarapan nasi lemak - nasi lebih, sambal lebih.
kuih menunggu lepas ni. memang aku mkn byk. bertambah byk dr dulu.
tp ari tu timbang, cam tak naik jee badan aku. doktor suruh tambah at least 10 kg sampai cukup haul nanti. baru dpt baby sihat. insya-Allah. huhuuuu
ramai gak dok tegur badan naik. tak kisah laa....ari tu pi check, doktor dah bg obimin, etc.
gileerrrr beso obimin tu. warna pun tak menarik langsung. aku tak tau lak masa pregnant kena makan ubat. huk2.

ada info ckp, pempoan pregnant mkn 6x sehari.
aku cam tak caya. tp bila aku tgk balik pola makan aku, betut laaaaa kome.
1- sarapan
2- minum pagi (10@11> pagi)
3- lunch
4- minum petang (3-4> ptg)
5- ptg bila smpi rumah (6-7ptg)
6- malam
7- supper
uiksss...awat cam lebih je. hehehehe...tp kekadang no.5 tu aku sumbat jee pape yg ada.
tak dan nak masak kan. malam baru makan betut2.

skrg ni aku rasa tak selesa tang perut. asyik sakit jeee.....sebab lapar. truk betut.
Alhamdulillah, aku takde morning sick, etc semua tu. cuma bila ptg je, aku rasa mual skittt...
tak sabar nak balik tu maksudnyer :)

aku baru blk dr kg, syoknyeeeeeeee makan masakan mak aku. ari tu dia masak ayam + nangka masak cili padi. nyum2.

frog: makacih pada semua kawan2 yang doakan untuk saya selama ini. hanya doa saya jugak yang mampu saya balas untuk kebaikan kome semua.


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts