Apo nak jadi?

/
0 Comments
salam. ishhh..apo nak jadi laa dengan malaysia ni...
skilas pandang, macam okek je. ari ni suratkhabar semua berita gempaq2 belaka.

1- wang palsu bernilai rm1j dirampas kat alor star. warga(s) indon terlibat. local pun ada gak. bawak dlm beg sandang je tu....

= ni kome yg proses ke...atau pun kome jadi org tengah je?

2- duit rm50 palsu bernilai rm300,000 di rampas polis di ampang. yg ni warga(s) afrika terlibat lak. polis percaya diorg tu ahli sindiket pengedaran wang palsu yang aktif menjalankan kegiatan di sekitar ibu negara.

= aku dah mula berkira2 duit rm50 aku. palsu ka? tulen ka? cam hapa jeeeee..patutla ramai no afrikan kat sini. aku tak tau keje pe. nak kata buruh tak jugak.

3- polis tahan 2 mat indon dan sorg pakistan kat ampang sebab buat mykad palsu. takde local terlibat. diorg yg proses mykad palsu jual kat PATI rm3k beb! polis turut merampas komputer riba, mesin pembungkusan serta tujuh pasport Indonesia.

= haii..sngnyer nak buat duit. 3k utk skeping mykad tu. giller senang. leh gilleh lah!

giller betollaa lu olang. lu olang suker2 datang malaysia buat keje macam penyangak bertaraf international.
nampak mcm sng jeeee nak kaya kat malaysia ni. keeee...undang2 malaysia terlalu baik? lau kita baca paper orang malaysia kena tangkap kat oversea, mmg cuak perut la. ntah slmat ntah tak. kat sini, tetamu lak cam bersuker ria buat xtvt2 ni ehhh. ewah2. tapi papepun, rakyat malaysia mmg baik dan sensitip. sebab tiga2 kes tu, depa yg report kat polis sbb suspek semacam je.

dah..tu je..malas aku nak pikir. tol naik. tol yg di naikkan tahun depan tu tol yang kadang2 aku lalu. tp 2008 tol plus pun naik. bodos! sian mak aku. tol dia dari very the selatan tu smpi very the utara tu rm200++ pi balik tau! korg igt kami cop duit? hmm..okek gak lau cop duit palsu. syok skit.
asyik2 guna alasan terikat dengan perjanjian. mmg kena naik. lau tak gomen tanggung a big amount. dah tu, jgnla membazir. nak tukar nama2 kat putrajayalah. nak buat rel ke lcct lah. sapa suruh pindah sana? bumbung terbang la...flight delay lah. klia tu atr the best airport in the world. sendiri yg deny. ngada2 nak tukar. kroni. semua laaa ada...kan dah emoooooooooooooo

dah laaaaaa...sambung buat keje....z.zz.z..zzzzzzzzzzzzz...zzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

frog: nak balik! uwaaaaaaaaaaa


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts