Banjir...

/
0 Comments
salam. rumah aku yg kat kg banjir. rumah aku kat gelang patah, johor bahru, johor. kawasan aku tu mmg betut2 selatan! kg aku ada sungai. sungai tu dlm 20 min akan bawa ke laut besar. ujan lebat bbrp ari tak benti. hbs banjir kg aku dgn sumbangan sungai tu skali. skrg ni, sungai air pasang besar.

rumah aku tu masa nak di buat, mmg kami dah di sound dgn arwah pak ngah (pesara tentera. dia yg buat rumah kami. juga org kg tu.) dia suruh tambak tinggi. lau ujan lebat kang, sakit kami. kami ikut ckp org tua. kami tambak double layer kat tapak rumah tu. mmg betut pun... ujan lebat ni air dia naik smpi simen kat luar dapur...tp rumah makcik2 aku, spupu2 aku dah hbs naik air. rumah mak mis lg dekat dgn sungai. rumah dia smpi pinggang. aku tak tau laa lau air tu masuk rumah kami...banjir trus 1 kg kot.

skrg rumah aku dah jadi rumah penyelamat utk sdara mara kami. brp family ntah duk situ. dgn babies yg 3bulan++, budak2 kecik. riuh rumah, syok gak. lau tak, time kenduri jee dpt riuh2 mcm ni. mak aku sibuk kat kantin skolah. kena masak utk mangsa banjir. hehehe.
syoknyer lau aku jadi wartawan. sure aku volunteer utk buat liputan banjir kat kg. glamor mak aku. muahahhahaha.

tp sbenarnya aku risau ni tau tak...harap2 takde pape yg jadi kat depa la...tau2 je la..banjir..bukan boleh ralit skit. brg2 lektrik lg. sebaik mak aku bukak kedai runcit..takdela risau sgt psl brg2 dapur tu...apa yg ada, bedal aje lah. mmg truk gak banjir kali ni. seingat aku dah lama tak banjir cam ni. dulu kecik2 adalaa jugak skit2. kami suker lau ujan lebat. sbb leh main air. dulu rumah arwah tok, cam rumah lama. ruang tamu dia tinggi. tak risau banjir. hehehehe. tp skrg, rumah moden. nyeh nyeh nyeh

bygkan, dlm 1mgu ni, ari2 mak aku tepon @ aku tepon mak aku, dgr bunyi ujan leeeeebat sgt! cuma semalam dgn kelmarin aku tepon, ujan tak lebat. tp renyai2. still takmo benti. matahari lak taknak menampakkan dirinya. jadi, banjir tu tak surut2. paip air pecah. msg2 rimas takde air wlupun banjir. hehehehehe. doakan laa diorg semua slmt yea.

lg 1 selingan berita, aku tgh nak gado jee dgn gomen ni...laki aku kena tukar kat simpang renggam @ kluang lak. budussssssssss laaaa. gilee lg jauh. nasiblaa..aku tak bg pi. suruh fight jugak. biar aku yg ngadap bos dia lau perlu. dah...titik. tak leh citer byk2..emo aku dah naik. kang kuar semua wording *** tu. muahhahaha....lg skali, doakan jugak dpt tukar dekat2 ek. tp nak ckp gak b4 aku blah, budus g---n ni! pakai sistem apa ntah! see, i start again! okek! cauuuuuuuuuuuuuuuuu

frog: family aku dgn family dia tak tau lg psl dia kena tukar. malas nak citer sbb malas nak pikir. kang baby aku jadi anti-gomen. sedih lak bapak dia. muahahhahaha. aku rasa takde sapa gomen kena mcm dia. he already spent 1 yr 5 mths out of 1 yr 6 mths of our marriage being working outside! stupidiosssssssssssssssss! tak cukup2 lg ke haaaaaaaaaaaaa???!!!


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts