Bebel

/
0 Comments
Gile Bayang

orang yg gile kuasa adalah orang yang kalau benda yang dia tak suker, terjadi kat dia atau kroni dia atau suku sakat dia, dia akan terus melenting dan gunakan kuasa dia untuk buat benda yang dia tak suker tak jadi kat dia atau kroni atau suku sakat dia. tanpa pikir masak2, tanpa memikirkan orang lain. huh. benci aku. dah bertahun-tahun benda tu ada kat situ. dah bertahun-tahun jugakla orang ramai gunakan benda tu. biasala kalau selisih paham sikit, tapi semua org paham. tolak ansur. pikir sendirik la. sekarang benda tu dah mati. tak de sapa leh pakai kecuali si Gile Bayang dan kroni dan suku sakat nyer. orang yg bertahun-tahun pakai benda tu, kena pakai benda lain yang memang menyusahkan mereka. sebab menyusahkan mereka, sekarang ni mereka ada alternatif lain yang aku kira tunggu masa jee nak jadik isu gak.


Jangan membazir

untuk makluman semua, nama PARCEL yang merujuk pada bangunan2 kerajaan kat putrajaya dah di tukar pada KOMPLEKS. start bila aku tak tau. tau-tau je, dah tukar. tp kat sign board still tak tukar lagik rasanya. nama parcel tu bukan suker-suker di pilih. suker-suker je nak tukar. dulu ada isu, konon nak pakai melayu nyer perkataan. tp KOMPLEKS? aku rasa KOMPLEKS tu pun kita pinjam dari bahasa penjajah. martabatkan bahasa melayu kah itu? kalau still nak proceed gak projek untuk tukar nama-nama kat putrajaya tu, pikirla masak2. ni langkah pertama lagik dah silap konsep [kalau tujuan nak guna bahasa melayu lah]. then, PRESINT tu nak pakai pe? PRESINT tu pun dah pinjam bahasa penjajah gak sebab ejaan dah di melayukan. ingat senang ke nak tukar... nak dapatkan nama-nama PARCEL, PRESINT ni pun aku rasa keje perah otak sebab nak kasik nampak konsep tu. tu tak kira KOS untuk tukar sign board yang berlambak-lambak kat sana sini. di kala nak naikkan tol sebab kerajaan tak mampu nak tanggung? tapi kos nak tukar semua-semua tu? sapa lak dpt tender tu? bijakkah itu? langkah bijak, letterhead tak yah buang. print jeee perkataan KOMPLEKS tu banyak-banyak, gunting, tampal kat PARCEL. tak pun, tak yah tukar. biarje. still direct pada same building. parcel tu lagik syok sebut dr kompleks.

frog: tak tau nak ckp pe...


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts