rumah rumah...

/
0 Comments
salam.

kan ari tu aku ckp nak pi MIFF kan. poyos gilllo..bila pi, kena ada pas la pulak. pas lak hage rm20 sorg. rupenyer MIFF ni cam utk trading laaa...open for public only on saturday. awat hangpa tak habaq dlm paper. buat leceh kami pi je...takmo aku masuk. berdua dah rm40. makan lg bagus. trus kami jln2 kat the mall tu. then procedd dgn plan kami psl rumah. byk gak setel ari sabtu tu. syokkk...lampu, kitchen cabinet, home appliances.

kome, aku beli lampu2 kat TOP TEN kat puchong, sbelah tesco puchong ni...mmg best kome. berbeza dgn kedai lampu yg aku pernah pi. kedai2 lain lampu dia, lampu mati...takat display je. kat situ, kita leh on off suker ati kita. leh laa nak cuit2 kan. hage mmg murah atr kedai2 yg kami survey. thx to kak ali sbb bgtau kedai tu. kami suker :) service pun ok..org mmg ramai. no wonder la kedai tu popular. lau kome biasa survey kedai2 lampu, mmg dpt rasa perbezaannya. huhu. cam ayat iklan lak :)

home appliances lak, kami byk beli kat kedai elektrik kat equine park. lau kome nak pi jj equine park kan, kedai dia seberang jalan jj equine park tu, mmg kedai corner lot. besar & byk sign board brand2 brg yg dia jual. mmg byk choice. kome jgn risau. ckp je nak brand pe. lau tak display dia bg tunjuk katalog. kedai dia tu dah sarat dah dgn brg2. tak terdisplay semua. murah yg aaaaaamat. dah la yg layan tu cam cute je. muaahhahaha. maafkan saya awak :-p

syok wooo. tak sabar aku nak pindah. ahad tu lak kami basuh rumah. aku terlupa yg aku ada sepupu keje askar kat sini. dia tau aku nak pindah dan offerkan diri. memula ckp nak bw 4 org. over. tp tak jadi sbb msg2 ada hal. takpe la...bukan byk sgt pun keje. kang kami jadi chip je laa pulak. hehehee...kami mmg suker. kami pun mmg perlukan tenaga import pun. dia pun dtg tlg. askar kan. tak heran laa buat keje2 ni semua. sat je siap. lau dia takde, mau flat kami. siap offer lg lau nak angkat brg, bgtau je. muahahha. booleh sgt2. tgu ehhhhhhhh...

pe lg ek...tu je laa dulu. aku harap2 bila aku buat keje2 ni semua, berat aku tak naik byk sgt. giler ari tu aku kena sound overweight. naik double dr yg spatutnye. poyos leee...suker ati le nak mkn pe. leceh laa nak jg2 makan ni...huhu..."lg 2 mgu dtg yea. kita check lg. monitor berat awak". lemah aku dgr ayat tuuuu...

frog: utk panduan semua yg nak pindah rumah, semua kategori yg kami nak beli, kami survey max - 3 kedai je. then pilih yg terbaik. tp make sure kedai yg nak di survey tu mmg dah top list le. camno nak dpt, tanya2la kawan2, aku ke. huhu.


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts