dah pindah.

/
0 Comments
salam semua. 1-apr yg lepas, aku scara rasminya telah pindah rumah. bukan lawak april fool. aku siku kang. asalnya nak masuk on saturday sempena maulud nabi. tp mlm tu kena tido rumah mama lg. takpela. berbalik psl april fool, mujur kat opis ni takde sapa buat lawak psl april fool. lau tak, mmg nak kena hangin dgn aku. sibok2 nak besarkan ari april fool tanpa mengetahui asal usul ari april fool tu. lau kat skolah rendah, sibok cari idea je nak pekena org. kat skolah menengah lak, sibok cari tepung nak baling kat org. smpi pengawas kena buat sport check la. huhu. tp tu dulu...masa zaman kegelapan.

syoknyer dok sendiri. Alhamdulillah. tak merasa naik turun tangga yg 3 tingkat itu. ada dapur sendiri (walaupun tak berasap lg. huk2), ada bilik stor sendiri. proses mengemas smpi la ni tak hbs2. weekdays leh la skit2, weekends lak sempat la kemas pape yg patut. tak amik cuti pnjg pun. zam bz masa tu. lau aku cuti, buat rugi je. tp jadual punyerla bz bila pindah rumah ni. ntahla nyer. brg baby tak cari lg ni. caya tak? truk kan. takpe. mgu ni ada sale baby kena pi gak. dahla sabtu nak pi pedas, ahad sedara zam nikah lak. nasibla. pndi2la curi masa.

air di cincang takkan putus. baru 1 mgu dok rumah sendiri, aku lari semula umah mama. zam pi kuching 1 mgu. tak bg dok sorg. wlu hati memberontak, utk 1st timer ni aku pi jg. lepas2 ni test power dok sorg. nyeh nyeh nyeh. rindu kat rumah aku!

igt hjg bulan ni nak blk kg. dah lama tak blk. skali yg nikah ni buat kenduri lak kat ipoh. tu dah kena pi. org kuat masa kenduri kami. lg pun sedara rapat. aku baru berangan2 blk kg nak singgah ALAI. uwaaaaaaaaaa! lama tak mkn alai. isi ikan yg sungguh juuuuuuuuuuicy! tp okek gak pi ipoh, jalan2 cari makan kat sana lah. apa tmpt mkn yg best kat ipoh? hehehehe.

frog: ada tak aku bgtau masa sekolah menengah dulu, aku pun pengawas. huhu. tahniah pd dewi dah selamat bersalin baby girl. don lak dah overdue aku rasa. sonyap je. pape pun aku doakan semua slmt.


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts