Salam Maal Hijrah 1430

/
0 Comments



Salam Menyambut Maal Hijrah 1430.
Selamat Tahun Baru 2009.

habis dah setaon. mai pulak taon baru. kita ni mcm ni gak ke? kee ada perubahan ke? aku lak..azam taon lepas tak tercapai pung :( kena carry forw ke taon ni leee jawabnyer... soo...azam aku taon ni ialah...jeng jeng jeng...

1) nak setelkan loan umah. uwaaaaaa...beta takmo pencen dlm keadaan utang yg byk;
2) nak turunkan berat badan dr 55kg ke 50kg. hehehe...boleh ke? kena tahan goodaaan je laa;
3) nak tido kul 11-5@6pg lau leh la...ni pun kena kuat smgt gak. hehehe;

okek. itu azam baru aku.

pastu, wlupun baru 5 ari start taon baru..aku dah mcm2 insiden jadik kat aku. semua ni aku anggap sbg benda yg +ve utk muhasabah diri aku. insap laa pulak kejap.

1) 3 Jan 2009, Sabtu, lebih kurang kul 2ptg = aku 1 family eksiden dgn teksi kat exit bandar bukit mahkota. dalam keadaan yg ujan2 tu, jln pun lebih kurang kabur..teksi tu tetiba slow pastu benti trus bukak hazard lamp. kitorg kat blkg teksi tu, wlupun bawak tak laju & jarak tak dekat..tp dah ujan..dgn licinnyer...dah hbs brek pun tetap cium buntuut teksi tu. aku rasa senak kejap kat perut aku..akibat seat belt. Alhamdulillah semua org pki seat belt. NI PERINGATAN KERAS UTK KOME. PKILAH SEAT BELT WLUPUN UTK ANAK2. mujur hazim duk dlm car seat dia. lau tak, tak tau le..utk diri sendirik pun tak dpt nak buat pape, lg le lau ada anak.tp hazim luka skit..tergigit lidah. mau nye tak, b4 tu dia sibok lee ckp apa ntah. cuma sengal2 badan je la..kaki ada bengkak skit. tak tau langgar pe. tp teksi tu tak nak ngaku dia benti. ada saksi nampak teksi tu benti. tp biasa le...
now, aku bawak keta adik aku..dgn penuh poohnyer..alarm pung ada muzik skit. hehehe..cam sogan lak nak bawak. hbs dah MU & katak utk seketika ni. ber"pooh" je laa aku. maap yeaaa angah. ter"puji" skit keta angah. hehee..ohh yea...pooh kat cermin kiri blkg tu dah hbs kena cabut dgn hazim. huk huk huk..

2) 4 Jan 2009, Ahad, lebih kurang 3ptg = aku & family tetiba ada kat fast food *** kat ******** tanpa di plan. sdg tgh sodap mkn ***, tetiba dtglee sorg pempn amik trolley kitorg. tanpa rasa serba salah, tanpa toleh kiri kanan, depan belakang, dengan cekalnyer, ko melangkah pergi. trolley tu sbelah aku je. takdelaa jauh mana pung. wah wah wah..ko igt semua brg free ke dlm dunia ni. takat 2 kupang tu aku tak kisah..tp boleh tak pikir dulu b4 amik. samada ko tak tau itu cara org parkg trolley depa kat ***, ******** tu @ ko buat2 sengal. tak tau le nak ckp pe. TP KO MMG SESENGAL UMMAT. hmm..sabo2..benda +ve..muhasabah diri...

3) 3 & 4 Jan 2009 = kitorg bertembung dgn beberapa kejadian malaysian drebar yg mmg tak tau drive. suker2 ati korg jee nak benti kat tgh2 jln..nak reverse lah, nak apa la.. payah sgt ke nak benti kan keta tu kat tepi jln. bukan susah pung...aku benci...mentang2 lau cium buntut tu di kira bersalah..korg tak heran eh..dah le..tak leh taip dah. aku dah emo skrg ni.

gitu lee kisahnyer..tak smpi semgu tp dah mcm happen. ada lg 360 ari utk ku rempuh. sabo..muhasabah diri...hehehe...

okek loorr.

frog: ingat lee mereka yg tersayang. anda mampu mengubahnyer.


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts