Julie & Julia :)

/
2 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

hi smua...lama giiilllllllllllllllller tak update blog aku ni. tahun 2009 aku nyer azam nak update 3 bulan sekali. tp jadiknye 1 tahun skali. hehehe. xpela. insya-Allah, aku akan memaksa diri aku utk rajin2 update kat blog ni. lg pun ntah ada reader ntah tak blog aku ni? bersawang. heheheh. anyone?

sbenarnye yg buat aku rajin update blog ni lepas aku tgk citer Julie & Julia. best gillller citer tu. tgkla. moral from that storylah yg buat aku semangat nak update blog. bukan di sebabkan masakan (well, tu pun atr sebab napa aku suker citer tu.) tp disebabkan moral tersirat yg lain. nak tau? tgkla. takkan rugi masa kome. smabil2 lipat baju tu boleh laa tgk. skrg tgh tayang kat star movie (lau tak silap lee...) lau bukan situ hbo laa..xde channel lain dah. try n error :)

so, what about me now? how am i?

still the same. berat tak kurang. tambah tu ada laaa...tp main2. kejap ada kejap xde. cam biskut chipsmore. Alhamdulillah, Hazim dah dapat adik lelaki - buat kawan wrestling, main2 (masa preggy dia ckp nak "baby main basketball". scara general baby boy laa kan wlupun basketball boleh di main oleh girl jugak.) namanye Muhammad Hafiy. maksud Hafiy tu - Yang Memuliakan. mudah2an dia akan jadik Khalifah Allah yg berjaya di muka bumi ini & akhirat nanti. insya-Allah. Amin. skrg ni Hafiy dah 9 bulan stengah. dok merangkak2 + panjat2 + suker turun dr katil + suker kacau along AKA Hazim.

oh yea...Alhamdulillah, urusan umah aku dah setel tahun lepas. dah start byr. niat aku nak buat mkn2, tp terpaksa KIV dulu sebabnye...haii...nak taip pun dah rasa letih. sebabnye, tahun ni adalah tahun mengawan untuk adik2 kami. tahun 2011, 2 org adik aku nak kawen (as of date - sorg dah naik pelamin, sorg lg belum) & 2 org jugak adik zam nak kawen (as of date - sorg dah slmt, sorg lg belum). so, 4 majlis kawen adik bradik okek. huhuuu...so, pada yg dah slmt tu, tahniah along & angah ucapkan! pd yg belum, insya-Allah kita doakan jodoh tu tak ke mana. the next wedding is adik zam on apr then belah lelaki bulan 6 @Jeli. adik aku lak ujung tahun. gap lama skit. legaaa...yg 2 org dha slmt tu, berturut2 okek. lotih kami. tp tak kurus2 jugak. hehehehe. baju pun rasanye cukup stok utk 2 tahun kot. dah smua majlis nak kena baju baru. xpela. janji korg bahagia. so, budget kami telah di salurkan ke saluran yg spatutnye. ada rezki, insya-Allah ada punyer. plg teruk aku buat pot luck. huhuuu...sponsor tempat ;)

wlupun aku ni dah anak 2 (so call "byk experience") tp still mencabar diri aku esp bab pengurusan masa. bygkan hafiy dah 9 bulan ni baru lahh aku nampak normal skit diri aku (don't ask). i just be able to manage my time the way i want it to be to make sure i can taking care of my family more properly. bukanlaa maknanye sbelum ni smua terabai cam tongkang pecah tu. but there are things that i really want to do but i can't. so, Thanks to God i just discover it accidentally. mmg betul org ckp, benda yg kita nak tu, lau kita carik2 kadang2 tak jumpa. because all this while it's in front of u. it's just the matter either u aware it or not. hmm....syahdu syahdan lak ayat aku ni. masa Hazim dulu mmg aku struggle jugak dgn masa but i manage to handle that one. so, aku igt bila ada baby baru shouldn't be any problem...of courselah aku silap kan. it's not ez like i tot. *kome jgnlaa takut lak nak tambah baby bila baca entry aku ni. ada je org leh manage. it's depend on u. we r different okek! remember that. access anda ke blog ini adalah tanggungjawab anda sendiri. hehehehe...

mlm ni aku nak blk kg. fyi, abah masuk hosp. kaki abah ekna operate. anak jari telunjuk kaki kiri (betut kee ayat ni? papelah) kena ptg. slmt! biasa la..kencing manis...dulu abah mmg ada kencing manis, darah tinggi, gaut, etc. tp Alhamdulillah dah stabil. pastu nak dijadikan citer, kaki abah luka. u know la, dgn penyakit mcm tu mmg nak jangkit2 je la. payah baik lak tu sbb abah ekje kena pki socks + kasut je ma...payahlaa nak baik. pastu masa kenduri adik aku tu, dlm sibok2 kitorg terlupakan makan minum abah. haii..slmt laa abah mkn minum mcm2. sabtu lepas operate, isnin dah kuar hosp. so blk mgu ni, tgk2 abah + make sure everything & everybody is ok. support tu penting tu...aku pun belilah beras herba poni utk abah. garam bukit, pati ikan haruan. hehehe...dah mcm ni mmg ekna jaga je laa elok2. dah ekna baru nak berigt..tipikal anak adam :(

okek. byk jugak aku update ni. cukup2la. nanti aku update lg. aku ada category baru nak update. hehehe..tguuuuuuuuuuu


frog: teringat jula juli bintang 7. laaaaama gilllller tak tgk citer melayu klasik. hehehee


You may also like

2 comments:

~SaTo OrEo~ said...

weiii...

Julie and Julia dh kuar balik kat Astro Movie... aku soookaaa.. dah set utk record... :D

Along said...

haaa...best kan. watch watch watch. hehehee.

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts