Memasak bersama Hazim.

/
0 Comments

Assalamualaikum w.b.t.
Hi there. guest what? Ari ni Hazim join his 1st ever cooking class. Yeay! Hazim buat muffin choco chop strawberry @The Marche. Nama menu ni bombastic tp itulaa benda penting yg kita ekna belajar dlm culinary world ni. nama tu penting okek. lau leh kita spell out smua ingredient yg kita pakai. Walaupun penat nak menyebut tp itulaa dia. nampak exklusif. Seolah2 menu tuu takde kat mana2. Hehehehe. Activity ni memang di buat time cuti sekolah.

Fee RM27. Pada aku mmg worth it. Sebab aku dah survey few cooking class for kids. Yuran lebih kurang jugak dalam RM20++. Tp utk standard Marche, memang murahla. Plus, kita dpt byk ‘goodies’. Hehehehe.

Masterchef Junior Malaysia bersedia untuk beraksi :). dr apron sampaila ke topi smua ada org pakaikan.

posing tetap posing.

kacau smpi lenguh tangan.

almost there...

Tag: kita dpt bawa balik creation kita (1 adunan – 4 bijik), sijil, recipe, free picky meal voucher, refreshment, coloring activity sementara tgu muffin kita masak.

Class start from 2 pm – 4 pm tp tak sampai 2 jam pun kelas nyer. Okekla. Takdela balik rempuh jem tu. Class tu mmg fun. Hazim enjoyed bangat! Lepas hbs eklas, nak lg. asyik tanya je, bila nak pi cooking class lg. dia suker lau ada potong2, blender2 tu smua. well it’s depend on the recipe la kan. definitely will looking forward for a such class. nampak jugakla minat@kerajinan si hazim kat masak & ‘tolong’ & tolong aku kat dapur. tumbuk lesung dia, blender dia, kacau2 dia, rasa pun dia. dapur ku dapur mu jua.

rasa cukupla tulis smpi sini je. enjoyed the pics okek. a pic worth than a million words. lg pun bukannyer korang larat nak baca panjang2. belum kira salah typo.

sementara tgu muffin masak... akak tepi tu 'akak' baru hazim. sorry puja...sorry anis...(co-chef smua baik2)

tadaaaa...sedap sedap sedap...

Masterchef Junior dengan Masterchef Senior

sijil ni yg plg best...buat mama dia pun smgt. hehehe



You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts