Mengenal Angka

/
0 Comments

Assalamualaikum w.b.t.

Hi there. Utk tahun 2011, aku panggil bulan 3 ni bulan senggang (bukan masak senggang tu). Senggang tu cam santai skit laaa…dapatla rehat sbelum berhempas pulas ikat riben again, ptg bunga rampai lagik, etc utk kenduri kak cik lak. kenduri dia bulan 4. Ni kenduri yg ke-3 utk aku, insya-Allah. plannye mgu ni nak pi KL carik baju kenduri utk beras2 biras2 + ipar duai. Aku dgn yakinnye telah melantik diri aku sendrik utk cari baju tu. Sbb nak ASAP. Kang lmbt2, serabut otak aku.

Gambo panas! Gambo kat bawah ni gambo homework Hazim yg kami buat sama2. Ni aku saja2 buat dgn dia. best gak. Aku lebihkan art & craft. Budak2 suker tu punyer. Tp yg mencabar tu, nak make sure dia focus. Alhamdulillah. Takat ni dah sparuh jln dia cam boring tp dia gigih nka hbskan jugak. aku pun kena smgt membara jugak supaya tak terikut down dgn dia. huk2. So far, smua lajak smpi kul 10pm. Xpela. Best gak. aku tutup tv. Setel smua baru bukak tv. lepas buat homework, dia lapaa laaa…so, dinner tu kena make sure ada lg utk dia @ kudap2an yg lain. adik dia pun join skali buat howework. Hbs lantai dgn crayon di kerja hafiy. Dinding lak di kerja hazim. Umah kami mmg art & craft. sila laa conteng..silala conteng (pesanan ni khas utk anak2 kami jee kat wall of fame tertentu jugak)

Ni 1st homework kami: Mengenal Angka.

mengenal angka,preschool activity

1. Apa yg aku buat, aku divide 2 A4 paper - 4 bhgn + 1 A4 paper – 2 bhgn = ada 10 bhgn. But a little bit confuse nak start from 0-9 @ 1-10. Pikir2 (atas byk reason yg aku susah nak xplain kat sini) aku start from 1-10.

2. Kat stp bhgn, corner atas tu aku tulis angka.

3. Aku mintak hazim tulis balik nombor tu.

4. Pastu tampal dgn mcm2 benda. Cth: kotak nombor 1, tampal dgn 1 bijik pasta. Kotak no. 2 tampal dgn 2 riben. Bla…bla…bla…

5. Siap.

mengenal angka,preschool activity


Next update: Coloring.


frog: nak buat cam sonria pasta tp gam tak cukup kuat.


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts