Borak Manis...

/
0 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

hi there. banyak benda nak update sbenarnye tapi masa sangat mencemburui kita. eceh. ahad lepas aku pi Mines. tapi tu bukan main topic. main character is makan-makan kat sweet chat cafe. ni salah satu tempat kegemaran aku sebab dia ada banyak dessert. makanan pun dia pandai adjust. western yang sudah di localkan. cafe ni sederet kenny roger, delifrance & big apple donut.

kat sini aku suker makan pasta with spicy smoked beef. senang sebut spagethi dengan daging salai masak lomak cili api. fuuhh! sedap & pedas. sedap sedap sedap :) tp kita boleh pilih nak makan dgn nasi. pasta with black pepper pun ada gak. pasta dengan daging masak black pepper. aku suker 2 benda ni. kadang2 bila nak makan nak laa jugak order benda lain, tapi tak leh. tumpas dgn daging salai masak lomak cili api ni haaaa...


pastu dessert lak wajib rasa pancake durian. setiap layer adalah durian! durrrriiiiannnnn...


on weekdays dia ada buat promotion, kul 11-3 pm kot..lau tak silap le. hage ala carte dia utk main dish dia rm9.90 jee..pastu leh add-on air @ sweet ending hot dr rm1 - rm2. mmg berbaloi. of course mangkuk dessert ni lg kecik dr ala-carte. tp okek laa utk rasa kan.

so, semalam aku dgn gagahnye order rice rhapsody (thx to my sister sbb dia dah order pasta with spicy smoked beef). huk2. nasi ni tak pedas. budak2 leh makan. then kuah kicap tu konon2 nak bg rasa pedas tp tak pedas pun utk aku.

lg aku order baked mac & cheese. sebagai cheeezy crazy, mmg sedap laaa jugak untuk tekak aku. hehehee.. bayangkan setiap pasta tu di saluti dengan white sauce. huk2.


lain2 menu yg kami order semalam, kami amik sweet ending hot - bubur cha cha = sangat berlemak. manis dia pun tak over. sesuuuwai jee. pastu local latte with grass jelly. bygkan minum air teh tarik yg kow dengan cincau. rasa yang agak pekat tapi cincau dah neutralkan dia balik.


sooo...tu je laa. makin banyak aku update makin lapo aku di buatnya. huk2.

note: gambo ni ihsan dr google image. thx pd yg terlibat. sebab sedap sgt makan...tka igt amik gambo. huk2.

frog: lepas ni tgu update dr alxx lak :)


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts