Along Checked In: The Marche - Birthday Treat for 2

/
2 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

hi there. Entry ni kesinambungan dr entry ni...maaplaa lmbt update. terlupa sbenarnyee. exciter nak citer pasal tempat2 lain. sebaik ada orang ingatkan. makacih cik puj...

sengaja pilih tempat duduk dekat dgn playground. senang kami nak makan. huk2.

muka birthday boy kecik seronok dapat makan mace2 kat marche. huk2. sian..bisul kat dagu dalam proses nak baik. tp gigih gak celebrate :-p


orite. ari tu kat The Marche, kami amik below menu. Utk Hazim, pakai laa kupon kids meal yang dapat masa cooking class. kebanyakan station ada menu untuk kids. so, worry not. ari tu rasa yang tempting nak amik utk Hazim either pasta (hand made tau kat situ. freshhh gitu) @ pizza. tp tuan punya body nak pizza. so, ni pizza dia... FOC tau yang ni sebab pki kupon :-p


then, untuk aku lak, aku amik savoury crepe chicken. 1st time aku cuba. dia cam lempeng@wrapper yang ada isi. aku amik ayam, so ada ayam, sayur2, etc. dip sauce dia memang sedap. cicah benda2 lain pun jalan gak. huk2.

untuk 1st birthday boy, my awak amik rosti sosej. rosti ni grated potato yang di grilled di tambah dengan seasoning2 yang sepatutnye. so sebab rosti sosej, adalaa seketui sosej atas dia. pelik, sosej dia pun sedap :-p sangat meaty.

utk 2nd birthday boy, menunye..sangat laaa simple - mushroom soup & garlic bread. Hafiy layan je...byk gak dia mkn. Hazim pun suker. sudahnye menu birthday boy kecik ni jadik menu semua orang & menu semua orang pun jadik menu dia. hehehehee.

for dessert, kami amik bread pudding yang menjadi sebut-sebutan tu...rasa dia of courselaa sedap kan. sangat creamy & tekstur bread pudding dia just nice. tak lembik sangat. xde menu yang aku nak komplen. lau tgk gambo ni kome rasa cam tak selera kot. maklumlaa amatur. tp yg penting rasanyaaa...bread dia mmg laku la. letak je hbs, letak je hbs, habis je dia letak :-p


total kami makan + air2an >< RM60. yang nyata, walaupun menu tu nampak ringan2, tp kami mmg kenyangla..sampai seeh makan. nak hbskan crepe tu pun bertolak2. percaya tak? betuttttt.....

okekla..itu dia serba skit tentang menu Marche yang kami amik. lau ada rezeki lagi mmg kompom nak pi lagik. nak makan yang lain2 lak. huhuuuu

food, service & environment - semua aku suker...

frog:bila pulak leh dtg lagi ni...


You may also like

2 comments:

.anisZ. said...

melihat menu2 ini.. di kala ptg dlm keadaan yg dehydrated yg beginiii... sgt la meruntun2 jiwa ku.. huwaaaa

Along said...

anisZ: nampak gaya, anda mcm sengaja mendehydratedkan diri sendrik sebab tgk entry2 yang sewaktu dengan ni di waktu2 cam ni..itu belum bukak kotak bawah meja lagik :-p aku ada lg 1 entry yang mendehydratedkan ko sgt2..even 100% pun tak dpt nak nolong...tp tgu...Ramadhan nanti. muahhahahahhaa

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts