Laskar Pelangi

/
0 Comments
Hiduplah untuk memberi sebanyak-banyaknya.

Assalamualaikum w.b.t.

di sebalik keboringan yang amat aku ptg smlm, mlm smlm aku dpt balik semangat yang hilang sbb tgk citer Laskar Pelangi. Laskar itu maknanye Askar/Warrior & yang seangkatan dengannya (kalau salah tlg betulkan yeaa)... tak yah la gosok2 monitor korang, mmg betut i don't watch malay, watch Laskar Pelangi. ni semua pengaruh adik aku (betut... percayalaaaa) ari tu dia dpt tgk skit jee.. nak hbs dah... dia kata best sangat. so, aku pun layankan je la... aku kan kakak yang baek. hehehehe.

bila tgk awal2 citer tu, terus menarik minat aku. serius talk! aku pun trus layan & membiarkan adik aku layan hero2 aku. muahahahhaa. lau aku citer sinopsis dia, mesti korang tak brp touching. tp sila refer ke sini untuk detail dia. aku rasa ni sinopsis kat sini yang plg lengkap malah cukup detail especially penerangan bahagian watak. terlalu detail sampai tak cukup masa (agaknyeee kot) untuk di luahkan watak2 tu ke layar. eceh..

korang tak perlu risau pasal bahasa dia. bahasa diorang dalam citer ni cukup simple & tak banyak bahasa Indonesia yang pekat sampai kita tak leh paham. malah, intonasi dia pun lau korang dengar jee tanpa melihat citer tu, pasti akan mengingatkan korang pada citer2 P.Ramlee. huh...tak sabo aku nak carik buku Laskar Pelangi, hasil karya Andrea Hirata. tengok cover je, aku dah suker. hehehehebila aku korek lg dr Incik Google, Andrea Hirata ni anak jati Pulau Belitong. so, dia nyer link tu memang ada la... even pelakon budak2 ni pun anak jati Belitung. after knowing this info, I got the "Ahha" moment.

walaupun byk lg benda aku nak citer kat sini tapi cukupla sampai di sini saja nukilan pengkritik bebas ni. hehehehe...you have to wath it to feel it... (dalam ati menggaru2 untuk sambung tulis lagik..sabo..saboo....)

nah, ni OST dia. by Nidji..cam tak caya beb. aku budget Dewa kee Padi ke... huhu..

Laskar Pelangi perform by Nidji

Mimpi adalah kunci
Untuk kita menaklukkan dunia
Berlarilah tanpa lelah
Sampai engkau meraihnya

Laskar pelangi
Takkan terikat waktu
Bebaskan mimpimu di angkasa
Warnai bintang di jiwa

Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah surga
Bersyukurlah pada yang kuasa
Cinta kita di dunia

Selamanya...

Cinta kepada hidup
Memberikan senyuman abadi
Walau hidup kadang tak adil
Tapi cinta lengkapi kita

Laskar pelangi
Takkan terikat waktu
Jangan berhenti mewarnai
Jutaan mimpi di bumi

Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah surga
Bersyukurlah pada yang kuasa
Cinta kita di dunia

Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah surga
Bersukurlah pada yang kuasa
Cinta kita di dunia

Selamanya...

Selamanya...

Laskar pelangi
Takkan terikat waktu...


frog: atr feveret qoute dr Laskar Pelangi, lebih kurang cam ni: "sudah berdaun mulut aku bercakap, tapi tak dengar"...


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts