New Tariff TNB: Sejauh mana kome terlibat?

/
3 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

hi there. macam yg kita tau, TNB dah anno pasal new tariff yang berkuatkuasa 1st Jun 2011. well, tipikal kita, kita akan melenting...tapi try tengok balik below diagram.

yang aku nampak, small family yang husband & wife bekerja, tak de effect. sebabnye KALAU CURRENT BILL KOME LESS THAN RM77 & BELOW, XDE IMPACT. DI ULANG, XDE IMPACT OK. cuma 25.5% rakyat malaysia yang terjejas bill lektrik mereka. lau ko dgn 3 org lg kawan ko, mungkin sorg jeee yang terkena. huk2..tp lau kawan2 ko semua sama spesis @ sama parameter macam aku, xde sapa laa yang terkena.

napa small family? sebab aku masih small family maaa...husband & wife kerja..mlm jee baru ada kat umah. average bill aku dlm RM45++. so, xde impact maaaa...itu belum kita lau cuti raya ke, apa ke..lg kureng bill aku.

well, itu kesimpulan aku based on parameter yang ada kat aku. lau rumah kome ada pakai water heater ke, termos lektrik ke, etc...itu lain citer laa kan. rumah aku idaklaa semoden itu. huhuuu

so, aku pun tak pandai nak bg nasihat pe. sebab lau family aku expand, kompom aku terlibat dalam new tariff ni kan. huk2...tapi, kome bacalah nasihat dr TNB ni..dengar daripada pakar. huk2.

frog:teringat umah couple mat saleh buat kat melaka, smua memang energy saver...napa kita xde?


You may also like

3 comments:

puanseri said...

cuba ko tgk secara detail. peniaga terpaksa naikkan harga barang sbb kos tenaga meningkat. yg ni aku rasa semua rakyat kena kesannya. sbb hanya pantauan dilakukan, tiada tangkapan.

Along said...

puanseri: betut tuu.itu tidak di nafikan atr sebab kita nak hangin. huhuuu..tp aku tak nak laa pi smpi situ. sbb nanti aku pun naik hangin & hilang +ve aku. huk2...camner cooking class? okek tak?

puanseri said...

cooking class tak ada kesempatan nak pi lah. next time la.. insya'allah ada rezki kita 2gether2 bwk hazim ngan iman ;)

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts