Banjir

/
2 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

Selamat pagi Maaalaysia! kali ni update aku berkisar leteren anak bujang aku - Hazim. dia kan suker buat koleksi-koleksi lawak yang boleh di bukukan (sila klik). huk2.

Lokasi: Dalam umah aku
Waktu: 7.15 pagi
Watak: Hazim & Mama

Hazim: mama, kita dah sekolah berapa ari?
Mama: masuk ari ni, dah 3 ari. lagi 2 ari sekolah. (mama dia kan peramah..sambung lagik) lepas tu kalau tak banjir kita balik umah nyang.
Hazim: banjir tu apa mama?
Mama: Banjir tu bila ujan lebat, air naik. bahaya. boleh lemas. kita pun tak boleh nak jalan/gerak mana2.
Hazim: banjir best laaa mama. kita tak boleh jalan tapi kita boleh swimming (sambil buat gaya swimming breaststroke).
Mama: (sambil tahan ketawa blah masuk bilik) ye laaa nakkkkk

sekian, itulaa dia adegan di pagi ari bersama Hazim & Mama. sungguh naif @ can I call it suci fikiran budak-budak ni. mama dia pun tak terpikir nak swimming time banjir. huk2.

frog:lagu feveret hazim "katak kecik katak besar...selalu gumbira..."


You may also like

2 comments:

puanseri said...

mmg serius anak2 ni suci murni. ko beri aku idea tulis blog. eh iman klu aku sebut pasal banjir.. sibuk tanya kenapa tak buat kapal nabi nuh?... insap ok.

M1ss F0r3st said...

puanseri: setuju 100%. Iman ni memang bagus wei...berkat didikan mak dia tuuu.. Amin. jawapan diorang tu kadang2 kita tak terpikir pung. huk2..bagus2. tanda2 sel otak telah berhubung. Amin.

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts