Asal Usul French Toast

/
0 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

selamat petang smua. petang2 ni makan roti @ biskut cicah air kopi. perghh! terangkat wa cakap.

sebelum pekena ayaq kopi tu, mai feed your brain dulu. ahaks!


Source: Today I Found Out

kiranya, orang2 zaman dulu memang kreatif. tak terbatas kat mat salleh ni je. tok2 kita pun kreatif gak. ingat tak, lau nasi tu ada lebih, diorang akan jemur bagi kering pastu letak pewarna dan buat bentuk bulat2. walla! jadiklaa snek kita. tapi itu zaman dulu-dulu. zaman sekarang, lain. gaya hidup berubah ikut zaman jugak kan.

gambo ihsan Mr. Goo
ada certain ritual tu, cam sayang lau hilang cam tu jee..maybe lau aku jadik full house wife aku akan buat. tp instead of jemur kat luar, aku "jemur" kat oven. clever kan? huhu...

based on Mr. Goo, nama snek tu Inang-Inang Pulut. orang jawa panggil rengginang..confirm mak aku tau. leh mintak mak aku buat, heehehe...



frog: I judge a restaurant by the bread and by the coffee. - Burt Lancaster
            I judge a restaurant by the barley - Me




You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts