4th Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2012

/
0 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

hi peeps! lepas sudah Karnival WOW Putrajaya 2012 & i hope you will find my previous post about it was a little bit handy. although some claimed to me, they couldn't find the Hot Air Balloon. Sorry kak tim. saya pun tak sure pasal tu..any update about that, peeps?

tapi takpe Kak Tim, untuk menghilangkan kekeciwaan akak, saya buat post ni khas untuk kak tim & pembaca-pembaca Webbek sekelian (^_^)

kalau tak dapat Hot Air Balloon (HAB) kat Karnival WOW Putrajaya, mari lepas geram kat sini lak! ni confirm dapatnya. hehehe. okek, secara summary Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2012 ni start seawal 7 pagi sampai 9 malam di sekitar Monumen Alaf Baru, precint 2 (tapak pasar tani & depan MOF). tarikh dia start 15 sampai 18 Mar (Khamis - Ahad).

tahun lepas, kitorang pi waktu malam sebab nak tengok bunga api skali. balloon tak naik. tak usaha pun nak naik. baru aku tau, murah jugak harga tiket hot air balloon ni. ingatkan mahai cam hage helikopter ride tu. huhu...

sila refer bawah untuk harga HAB & terma dan syarat yang ditetapkan. cheewah! cam ayat iklan sei.
  • Sales ticket booth opens at 7.30am for morning session & 5.30pm for evening session
  • Only 300 tickets available
  • Price: RM10 per pax
  • Weather dependable

Selain dari HAB, banyak aktiviti yang disediakan untuk sapa2 yang datang dengan family. untuk yang terlebih mampu atau mengidam nak naik helikopter, ni detailsnya:
  • Once in a lifetime opportunity, visitors are able to take a ride in a helicopter (4 passengers per ride). With a breathtaking view of the Putrajaya, no wonder it's one of the most popular rides during this event. *ayat penganjur. bukan aku (^_^)
  • Time : 9.00 AM - 12.00 PM & 1.00 PM – 4.00 PM
  • Date : 17th & 18th March 2012 (Saturday & Sunday)
  • Kindly make full payment to confirm your helicopter ride. Here are the details :
  • Price: RM 130 per person
  • Acc No : MBB 012204 107957 (Maybank)
  • AKA Balloon Sdn Bhd
  • Please fax / email your transaction slip as proof of payment to :
  • Fax : 603 7981 8697
  • Email : myballoonfiesta@gmail.com
  • Once you have made payment please click here you will be contacted directly regarding your day & time. Office No : 03 7981 8712
kalau kempunan tak dapat nak naik heli, kita berpijaklah di bumi yang nyata dengan naik basikal fun ride, KMX kart (RM10/ride, 10 minutes), Zorbing (fun sei! lau ayat tak skema, zorbing ni yang kita masuk dalam bola besar tu, RM15/ride), Wall Climbing (RM10/climb), Racing Simulator (RM5/race), Archery (RM7/12 arrows). banyakkan aktiviti-aktiviti yang berpijak di bumi yang nyata. hehehe...kalau nak tau details setiap aktiviti, sila klik sini.

sebelum terlupa, leh refer map dibawah sebagai guideline kome kalau nak ke sana. pada yang dah biasa, okek la. untuk first timer, leh lah refer especially part parking & tapak-tapak lain. kalau nak tau detail setiap tapak tu, sila klik sini.


memandangkan waktu tu cuti sekolah, jadik rancanglah perjalanan anda dengan bijak. huk2. aku letak acara/program HAB @ tentatif HAB untuk rujukan pembaca Webbek semua. senangla nak aim apa kan.




orite then. jumpa disana yea, insya-Allah. tengah kira-kira nak naik HAB ke tak. hehehe. tapi MA ntah ada ke tak..itu persoalan yang lagi penting. huk2.


Webbek: Quote of the Day: kain singkat.


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts