It's All About Cat

/
3 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

hi peeps. hari ini hari rabu. esok hari khamis..lusa jumaat. lepas tu cuti. yay! mesti korang ingat keje aku ni mengira hari je kan. well, korang memang betul tapi bukan 100%. aku ada banyak lagik keje lain. tapi tu lah, sapa yg tak excited tunggu weekend kan.

kelmarin, lepas anta office mate aku merangkap pool car mate, hazim bukak topik pasal kucing. opismate aku tu bela kucing. jadik tiap2 ari balik, ada jee la kucing dia. budak2 biasala..memang berkenan kucing. guest what? Hazim nak bela kucing. huhu...

kalau aku bela kucing, cam ni agaknye jadiknya...keje sapa la tu...
hai...bukan mama tak nak tapi tak sanggup...rumah sendrik pun mama tak terbela, lagik nak bela kucing. aku bgtau la dia, nak bela kucing kena ajar pee-pee & yak-yak kat luar (AKA kencing & berak). mama tak nak buat semua2 tu. pandai pulak dia taichi lagik. "xpe, mama basuh dia biar Hazim mandikan dia". wah3...ke main pandai dia agih tugas. xde..jangan harap...mama tak nak buat smua. huk2.

maaf kucing. bukan salah ko kerana ko kucing. dalam tak nak bela kucing tu, aku saja je laa date dgn Mr. Goo nak tanya pasal kucing ni. aku jumpa info yang catchy pasal kucing ni. tunggu apa lagik... mari kita share sama2 (^_^)

tapi hazim, NO is still NO. okek sayang? huhu.sebut pasal sayang, anak bujang aku tu. muda-muda lagik dah nak control macho. ari tu, nak anta pi sekolah, siap sound mama dia tu! "mama, jangan panggil sayang la. panggil laa hazim". adoilaaa anak aku ni...ops..dah terlalut...sila layanz!

10 Amazing Cat Facts [Source: Today I Found Out]


Webbek: Even overweight, cats instinctively know the cardinal rule:  when fat, arrange yourself in slim poses.  ~John Weitz


You may also like

3 comments:

zafi said...

hazie.... how r you???

M1ss F0r3st said...

zafi: Alhamdulillah. saya & smua ahli keluarga smua sihat2 belaka. :) bila nak balik sini? hehehe... zarul lak cmaner? sihat? bz eh..xpe..it's part of your life now. not for long..nanti rindu lak moment like these :)

zafi said...

Im doing fine tq.... busy la dnegan study... blog sangat jarang update sebab busy sangat!! usang je rasa!! ahahahahahhaah krm salam kat zam eh

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts