Pre-Historic Update: Hazim & Hafiy Birthday Party

/
8 Comments

Assalamualaikum w.b.t.

entry kali ni pasal birthday hazim & hafiy ari tu (definately not a few days ago laa kan). dah lama bebeno material dia (cheeewah) dok terperap kat notebook aku. huk2. lagi pun, barulaa matching dengan tema dia. pre-historic. hehehehee. stay with me k. it’s quite a long entry…

birthday hero2 aku ni aku buat skali. adik bulan 5, abang bulan 6. jadik buatlaa bulan 6. lg pun, ni laa 1st time nak buat secara tak kecil2an. hehehe..lain2 tu buat dgn kawan2 rapat jee. ala2 garden party. huk2. sila klik sini untuk tengok.

memandangkan hazim minat bebeno dengan dinosaur, jadik aku pun buat tema dinosaur. from the invitation card to the birthday bunting, aku cuba selitkan tema tu. adik dia tak kisah..ikut je. al-maklumla, nak cakap pun tak reti lagik (masa tu laa).

Nota tak berapa kaki: untuk details kat bawah ni, ada yang di buat sendirik / DIY & ada gak yg tak buat sendirik :-p

1st thing 1st, birthday kad diedarkan terlebih dahulu. Kad birthday hazim is a card cum fridge magnet. Selain jadik reminder, it can be a piece of deco at your fridge. Merata aku carik card ni. Alhamdulillah dapat jugak. Ada yang tanya, tempah kat ne? tempah kat mama hazim laa (^_^)


suker kalerful cover...
Then, untuk birthday decoration, aku buat colourful bunting from tissue paper. Asalnya nak incorporate kaler hijau, coklat & a little bit of blue untuk matchkan dengan tema dinosaur ni. Tapi aku pikir2, ada benda2 lain yg dah guna kaler2 ni & aku xnak nampak dull, so tak salah kita colourful kan dia. Besides, the world is colourful.
Bunting ni aku gantung kat luar rumah untuk meng’outstanding’kan rumah aku yg tak brp outstanding tu. Hehe. Untuk mewujudkan feel ala2 dinosaur ni, aku buat tapak kaki dinosaur & aku tampal dr gate smpi ke pintu umah. surprise! Surprise! How amazing the plastic bag can be.

bersiap-siaga untuk menyambut ketibaan tetamu

Untuk birthday bunting lak, aku buat simple2 je. Tapi puas ati dengan hasilnya walaupun hati merintih nak guna banyak colour. Sabar mama..this is not your birthday k.


bersama kaum keluarga.
Menu lak, aku kontrak je dengan Robert. Dia ni x-caterer café opis aku. Now, dah buat catering sendrik. Wa cakap lu, kambing golek dia is the best la! Tapi birthday ni idaklaa aku order kambing golek. Tergolek aku :-p aku order nasi goreng cina, sambal tumis ikan bilis, bubur pulut hitam.


Lain2, aku buat + order dengan org lain. Birthday cake, aku order dgn wife opismate aku. Klik utk tgk blog dia. Coklat cake dia mmg sedap! Aku tempah 2kg & xnak deco pape. Just topping coklat je. Sbb deconya, aku buat sendirik. Kalau ada benda yg leh di ubah, aku rasa aku patut print wording Happy Birthday kat cake tu instead of writing it. silly me.


top view - cam nak gi perang.

Apam polka dot ni aku buat sendiri. Klik untuk tau resepi @ step bystep. Lain2, ada sumbangan kek lapis dari Mama AKA Mak Wan, sardine roll dr aunty Anis, sponge cake dr aunty su & lain2. Terima kasih atas ingatan semua & minta maaf lau ada nama yang tak di nyatakan (cam banyak noo sponsor :-p) lain2 tu, makanan/jajan yg elok skit utk budak2. Nugget, rocky, etc.


Birthday party tak lengkap lau xde goodies untuk budak2 kan. jadik, untuk goodies bag ni, aku bg 1 dinosaur stamp fridge magnet (lau letak dengan invitation card tu, nampaklaa link dia), cookies, sweets, pensil & tak lupa – thank you card. Actually, plan nak bg lain. Tp sbb takde, tukar laa dengan plan b ke c..ntah..tak igt :-p


Utk party hat, adik aku tlg buat. Tp draft from me laa kan. Baju budak2 ni pun mama dia buat gak. Gigih jahit. Huk2. Asalnya nak letak gambo dinosaur..tp try n error, lg smart letak nombor yg besar je. Less is more kan? (*_*)


Alhamdulillah. Hadiah2 yang di terima pun menyeronokkan. Dapat few toys yang related dengan dinosaurs. Puzzle, toys, dough with dino moulds, dino fossil, etc. buku2 pun ada gak. Baju tak lupa. Slain dinosaurs, barang2 related dengan ben10 pun byk gak. Special 1, dpt toy menyelam bentuk froggy. Terperasan mama dia.

1@2 of my favourite birthday card’s wishes. berbaloi-baloi...


  


Yang nyatanya, lepas setel semua2 ni trasa gian beb! Give me project…give me project.

Lagik gambar-gambar di tempat kejadian (^_^). rasa cam nak upload smua je...

Related post: Biggestsaurast Thank You
Official PhotoG: Mat Rozi

si baju merah = juara game mencarik telur dinosaurs
paging to mr. yang memakai topi, anda tidak layak menyertai game.
xtvt kalering untuk mengisi masa lapang
wajah-wajah ceria
kids enjoying their catch of the day
mukmin - kawan tabika hazim yang dapat hadir.
sebaya Hafiy. geram tengok Adam ni tau!
another comei kid
calon menantu i. heheheh
satu gambar, sejuta tiga reaksi
walaupun berat untuk stop upload gambo, tapi aku terpaksa...reach max size. hehehe.

Webbek: I believe implicitly that every young man in the world is fascinated with either sharks or dinosaurs. ~Peter Benchley.


You may also like

8 comments:

Ita said...

weh,berapa kurun br nk upload daa...haha.. tp aku dtg ujung majlis.so x sempat nk rs kemeriahan di awal majlis.. this year x de invitation ke? ahaks..

M1ss F0r3st said...

aiii ita. hehehe...al-maklumle..nak bg match dgn tema pre-historic laa katakan :-p tahun ni xde wei..tp lau nak bg hadiah, kecik tapak tangan, 1 rumah aku tadahkan. heheheh....

.anisZ. said...

save bajet taon nihhhh, tkyah aku pening pk nk beli hadiah lg... ha ha ha

M1ss F0r3st said...

eh...sapa cakp tak yah hadiah. nanti aku buat gak laa pot luck jemput kome. hehehe..aku prepare umah & pinggan mangkuk. aci tak? heheheh.

.anisZ. said...

Erksss.. perlu kah aku jadi aci?
Tengok la duluu... kot2 nnti time tu masa kecederaan mcm leen last year, telepasssssssss hua hua hua

puanseri said...

budak dua tu nak tukar taun dah. kompius aku baca.this year kek redvelvet dino lah. aku nyer dah jadi, gambo kat fb. tq for recipe.

M1ss F0r3st said...

puanseri: tahniah! sronok2...bila iman nak buat b;day lak? heheheh

puanseri said...

bday budak2 ni private event kat umah tok. just small family member. (baca: mak dia malas):)

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Blog Archive

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts