Ahoy Matey! It's Captains Birthday!

/
4 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

hi semua. kalau tahun lepas aku buat dino-birthday-party, tahun ni kita ber'Ahoy Matey!' pulak.
Ahoy Captains! It's Your Birthday!
nenek dia dah book awal-awal, tahun ni nak buat kat kampung. orite mak. your wish is my command. huhu...jadik trend ke sambut birthday budak2 ni skali harung? ntahla. izinkan aku bercerita dulu camner aku leh dapat idea lanun ni. cam korang tau @ yang tak tau tapi buat2 tau je laa ek, tahun lepas tema dinosaurs dipilih sebab hazim minat dinosaurs. tahun ni lak, aku amik feveret hafiy which is Jake & Neverland Pirates. sebab dia suker citer tu. cumanya aku adjust skit supaya nampak ganas skit. yeay yeay! event pun buat kat bulan birthday Hafiy sebab tahun lepas bulan birthday hazim. fair n square la kan.
banner penyambut ketibaan pirates!
sbelum aku sambung lagik panjang, tahun ni gua seronok banyak beb sebab aku merangkap Captain Besar mempunyai ramai crew untuk tolong aku - sebab buat kat kampung. huhu...uuuuntung ada ramai adik. nyeh nyeh nyeh. apa yang aku buat, aku preparekan semua & buat 1 sample. pastu bungkus bawak balik kampung sebagai homework adik2 aku. bijak kan? penggunaan kuasa yang efisyen. muahahhahaa..yang aku setelkan sendrik - thank you card & wardrobe my heroes! besar tanggungjawab tu. eeceh!

credit to Cottage Industrialist untuk free printable pirates nyer. aku edit skit untuk invitation card & thank you card.
invitation card. edit from Cottage untuk letak gambo hero aku & details.
mak ngah nye tak jumpa belon merah, hitam, putih. jadik pirates ganas dah jadik tak berapa ganas. hehehe.
bukan lanunlaa namanya lau xde emas! untuk cupcakes, aku buat choc moist cake.
untuk wardrobe birthday boys, credit to Prudent Baby untuk tutorial buat seluar ni. seriously, aku tak pernah budget aku leh jahit sluar lelaki/budak lelaki. sebab rasa cam susah. baju kurung yang tak berapa susah tu pun tak terbuat-buat. huhu. Alhamdulillah, berpuas ati dengan hasilnyer. vest lak, aku refer & combine few tutorials sebab aku jumpa yang waaaaaaay too sofisticated & tak kurang juga yang sempoi giler.
ini laa gambo paling molek yang aku dapat untuk tunjukkan wardrobe diorang. jenuh wei amik gambo diorg. sorang elok, sorang ke laut. stress mama dia! skali tgk cam pendekar bujang lapuk pun ada. hehehe.
 tanpa membuang masa, harap kome-kome enjoy melayan gambar-gambar crime scene yang diamik menggunakan baby camera. snapped by my lil sis. lau tak lawa tu, keje dia la tu. hehehe.
menu untuk pirates sekelian. lau tak asyik makan seafood je kan. huhu
watermelon di potong bentuk ship untuk menghilangkan rindu kat kapal diorang. bukan Black Pearl yea.
captains tersadai. mabuk darat!
ketibaan anak2 kapal. captain dok tunggu jeee kat pintu untuk tol. nyeh nyeh nyeh.
cake tajaan mak ngah. sian dia..nak carik cake pirates related tapi takde kedai yang sanggup. semua ikut SOP yg teguh. apa ada dalam buku je. huk2. itu emas, kami hias sendrik. bolehla...bolehla...
captain dah tak sabar dah esp captain kecik tu. huhu. dia dulu yang rasmi
ahoy! selamat kek di jangkiti kuman. hehehe. waktu ni memang nampak pirates sgt. gelap jeee sebab dressing code. huk2.
memang dasar captain betut! depa dulu baru anak2 kapal. huk2.
mau kena buang kapal ni. hehehe.
captain hafiy seronok dapat pijak tanah & jumpa binatang darat.
all aboard! thanks for your time & see your next year - if any. huhu.
adios!


  frog: All the rivers run into the sea; yet the sea is not full. ~King Solomon.



You may also like

4 comments:

IANA said...

Meriah nyer besday Captain Hazim & Hafiy...best le mcm2 ada.....aunty nak cake sikit...

M1ss F0r3st said...

kak yana, makacih2. kek dah hbs laaa aunty yana :-p lau nak, kena tgu tahun depan...lau ada la. huk2

zafi said...

Ni sebab zam masa kechik2 tak dapat jadik pirate la ni... so zam juniors pon jadik la.. :P

M1ss F0r3st said...

zarul, zam senior masa kecik2 tak heran pirates but he do crazy about the planes & dino. ;) hmm..idea for next year perhaps? hehehehe...

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts