Along Checked-in: Cendol Durian Borhan.

/
0 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

Hi peeps. Minggu lepas aku celebrate belated anniversary kat Swiss Garden Damai Laut. Dulu-dulu, tempat ni jadik tempat 2nd honeymoon kami. Sekarang dah anak 2, bawakla hero2 tu mai celebrate kat sini. Nothing change, cuma jalan masuk dalam tu, tengah di turap. Nak melebarkan jalan katanya. Bagusla kan. Tapi bukan itu yang aku nak highlight (#_#)

Cumanya, bagi chan skitla aku nak citer gak. Tak kira. hehehe. OTW pi, toll kami RM1.30 je sebab lalu Besraya dan terus ikut jalan dalam. Balik pulak, kami try jalan Kuala Selangor. Then masuk LATAR. Jadiknya, tol mahai skit. gapo dia LATAR tu? ala..LATAR. Takkan tu pun tak tau (aku pun baru tau gak. hehehe). LATAR tu highway baru yang kita nampak bila nak ke Rawang (ikut jalan dalam laa of course). Nama penuh dia KL-Kuala Selangor Expressway (LATAR Expressway). fuh! Dianya singkatan takde kena mengena langsung. Jenuh aku dok pikir apa dia. KL Rawang laaa...cit! Sori. Terlalut lak. So, tol balik RM6 utk LATAR. RM2 untuk setiap exit. Kaya ko pakcik LATAR.

Ha...OTW balik tu laaa yang aku nak citer ni. Dalam kepanasan tu, kitorang dok mencari-cari cendol, rojak @ yang seangkatan dengannya. Dah terlepas beberapa gerai, akhirnya terjumpa niiii...sila layanz!!!
Cendol Durian Borhan nama di beri. Memang penuh orang. Snap gambo dari parking lot (bukan je parking lot, toilet, surau, smua ada). Keta yang tak parking kat parking lot pun menjalar tepi jalan tu.
Menu-menu cendol. Macam2 ada dengan harga berpatutan.
Kecur kan...tengok je pun dah trasa cendol kat tekak (^_^), Gambar depan kanan, cendol biasa, RM1.50. Untuk hero2. Tak leh makan mahai2. Ikut ranking la kan. hehehe.
Menu MA: Cendol Durian Pulut, RM2.50. Pada aku rasa durian tu, takdelaa WOW macam Es Durian yang aku makan kat Padang. Lau rasa durian paste dia saja, agak kureng, Elok kacau trus & dia akan bagi rasa mild durian. Yang aku suker, cendol dia. Sebab dia buat sendrik, cendol tu liat2 skit. Suker3...
Menu aku: Cendol Durian Keladi, RM2.50. Isi cendol ni, by default cuma kacang buah pinggang tu je tau. Takde kacang2, jeli2 bagai tu. So, lau nak, kena order yg special tu la. hehehe.
Menu MA lagik: Laksa Special, RM4.50. Special sebab letak udang & ayam. Aku nyer, laksa biasa je. RM4. tapi tak rekemen laksa special. Laksa dia sedap. Pekat & ada rasa pedas. huhu.
Menten senym walaupun kehausan. huhu.
Nak jugak selit gambo hero besar saya. hehehe.
Tak lupa hero kecik saya gak!
Kat sini, memang 2 tu je menunya. Cendol & Laksa. laku sei. even Menteri pun mai sini. sapa ntah, tak ingat. ada gambo dia kat gerai tu. Lau nak beli ole2, kerepek2 & produk keluaran IKS banyak kat situ. Kira macam mini R&R jalan dalam lah. hehehe.

Satu je la (nak gakkkkk komplen tu), aku perhati lau bisnes jenis maju cam ni, dia nyer servis tu...adoila. takde salahnya lau ko ringan mulut & manis muka untuk layan tetamu ko. janganla beranggapan dah famous, dah tak perlu benda2 tu...orang bisnes mana leh jauh dengan peramah & murah senyuman. tak tau la..mungkin nasib aku kurang baek ari tu.


Webbek: But you're so busy changing the world, Just one smile can change all of mine ~Jack Johnson.


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Blog Archive

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts