Floria 2012: Bougainvillea - Enduring Beauty [Putrajaya Flower & Garden Festival].

/
0 Comments
Assalamualaikum w.b.t.
Credit to Paul Scharff
Hi semua. Ramai jugak yang bertanya pasal Floria Putrajaya 2012. Kalau Karnival WOW Putrajaya, pantas jee aku update kan. Untuk Floria ni terlambat skit laa peeps. Bizilaa konon-kononnya. hehehe.

Okek. Wasting no time. Here's the update & of course I hope the info are enough to guide you (^_^)


Floria 2012 Putrajaya Flower & Garden Festival tahun ni bertemakan Bougainvillea - Enduring Beauty. Kenapa & mengapa tu, sila klik sini yea. Kalau tahun lepas tema dia bunga ros, tahun ni bunga kertas lak. Start pada 30 Jun (Sabtu) sampai 8 Jul 2012 (Ahad). Masa dia pulak untuk weekday@Isnin sampai Khamis start seawal 9 pagi & tutup pukul 10 malam. Kalau ari Jumaat sampai Ahad, lewat skit dia tutup. Pukul 12tengah malam. Masuk adalah PERCUMA. itu sudah semestinya! Tapak Floria 2012 masih sama. Dekat tapak tahun lepas = tapak pasar tani, tapak Karnival WOW (Depan MOF).

Below adalah map/peta Floria 2012 tentang kedudukan parking, gerai & macam-macam. Pasal bunga api lak, aku tak sure laa geng. Sebab tak jumpa info pasal bunga api. However based on map ni, ada tapak bunga api. So, cannot komen looorrr..Terpulang pada kebolahan menaakul masing-masing (
cam blajar Fizikla pulak kan. hehehe).


Tahun ni pun ada boat floral parade AKA bot berhias bunga & lampu. Ada 13 bot berhias (bot tempatan & antarabangsa) yang akan amik bahagian. Bot akan start berarak pujul 8.30malam sampai 9.30malam. Lepas tu, bot berada dalam keadaan pegun (memang sangat Fizik ari ni) sampai pukul 11.30 malam. 30 Jun boat parade akan dirasmikan oleh Agung. 

Bertemakan Garden Festival, based on provided info, ada garden terapi, garden showcase dan macam-macam lagikla.

So peeps. What you waiting for? Jom! (Tunggu 30hb nanti yea) (~_~)


Webbek: bou·gain·vil·le·a [boo-guhn-vil-ee-uh, -vil-yuh, boh-] = any of several shrubs or vines of the genus Bougainvillea,  native to South America, having small flowers with showy, variously colored bracts, and often cultivated in warm regions.


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Blog Archive

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts