Friday Series #5.

/
0 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

Salam Jumaat semua. Baru seminggu kita puasa (saja xnak guna perkataan "dah". sayang sei. hehehe). Friday Series kembali lagik (*_*) Nak sesuwwwaiiikan dengan Ramadhan, jadiknya aku buat post pasal sahur. Lau buka tu dah banyak kan.

Lau petang-petang nak balik tu, otak dah ligat nak pikir menu pe utk buka, jari jemari yang tak runcing ni pun sibuk date dengan Mr. Goo. Pesanan yang ringkas untuk semua orang tapi cukup besar nikmatnya kalau dibuat, Insya-Allah.

Pasal sahur ni, teringat masa aku kecik-kecik dulu, kena paksa sahur dengan mak aku. Lau tak sahur, tak leh poce. Maklumle, kunun-kunun tekak tak leh masuk. Tapi dah biasa kena paksa sahur, lama-lama dah terbiasa. Mak aku mesti buat air teh'o panas untuk kami pagi-pagi tu (terbayang adegan ni dalam skrin klasik. huhu). Rindu sei waktu-waktu tu. Tapi xpe, dalam beberapa tahun lagik, aku lak bakal mengulangi adegan yang sama untuk anak-anak aku. huhu.
Credit to Muslim Magnet.
Lagipun sebenarnya memang penting untuk memeriahkan sahur daripada berbuka. Tapi xpe, Insya-Allah 1 ari nanti akan terjadi.

Skian Salam Jumaat untuk minggu ni. Assaalamualaikum w.b.t.


Webbek: Eating is always a decision, nobody forces your hand to pick up food and put it into your mouth. ~Albert Ellis, Michael Abrams, Lidia Dengelegi, The Art & Science of Rational Eating, 1992.


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Blog Archive

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts