Belajar Bahasa Dengan Hazim.

/
0 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

Hi smua. Hari ni jom belajar bahasa mantop dengan Hazim (^_^).

Malaysia Raya = Hari Raya.
Merdeka Raya = Hari Merdeka.

Masa dia citer tu, aku dok budget mesti Malaysia Merdeka punyer...skali meleset. Pannndai anak mama =)

Credit to Christine. I borrowed your pic for my 'class' k. TQ!
Tahun lepas, cikgu dia ajar pasal raya. Tunjuk punya tunjuk item macam ketupat, kuih raya, etc, semua leh jawab. Tiba part lemang (gambar lemang tu gambar lemang yg dah di potong & tak buang daun pisang. macam gambo di atas agaknya), semua senyap. Tetiba ada 1 suara menjawab dengan yakin & lantangnya untuk 1 kelas dengar "Sushi!". Cikgu pun tergamam. Tak sangka dapat anak murid international cam tu kan...Wonder who laaa agaknya kan? (~_~)

Selain dari itu, Hazim jugak terror dalam translation BM - BI. Check me ehh it out.

Ayam Pedas = Bahasa Melayu.
Ayam Sambal = Bahasa Inggeris.

Yang paling best, translation di atas tu dia ajar nenek dia. Bertuaaaaaah cucu nenek ni kan (+_+)


  Webbek: High thoughts must have high language. ~Aristophanes. 


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts