Marhaban 2012: Geng-geng Ronggeng UUM.

/
6 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

Hi peeps. Bersua lagik kita. Masih pasal aktiviti hujung minggu aku yang lepas. Setelah hari Sabtu sibok berparty, hari Ahad hari keinsapan sebab menyertai marhaban geng-geng ronggeng UUM. *insaplaa sangat kan (0_o). 

Puan Anis tak dapat join sebab Zuhayr demam + batuk2. Bukanlah sebab dia dari UM dia tak join kami. Harap tiada salah paham. Tiada diskriminasi di sini. huhu.


Geng-geng Marhaban kami.
Nama waktu bukan marhaban - geng ronggeng UUM.
Unlimited appreciation pada spouse yang sangat-sangat sporting.
Tanpa kesportingan anda smua, tak mungkin kami dapat terus berronggeng sampai sekarang.
*Ayat bodek. kenyit-kenyit mata (*_*). hehe.
Tema pakaian pun baju hari raya. Barulah nampak kemarhabanannya. huk2.
Rumah pertama adalah rumah aku. Mencabo gak nak bangun pagi masak sebab letih berparty. Huk2.
Tema menu aku adalah "Eastern Meet Western".
Set Eastern - Nasi Goreng Cina & Sambal Sardin.
Set Western - Hashbrown, Omelette & Sausage Cocktail.
Air - Malay Breakfast Tea. *terbayeekkkkk.
apa-apa hal, gambo dulu kita. sementara masih belum comot. huk2.
lagi sorang belum sampai. terlajak pulak.
backdrop belakang lawa kan? nyeh nyeh nyeh.
Mencabo nak amik gambo anak-anak kami.
Masing-masing dengan gaya masing-masing.
Canggih anak-anak sekarang k. Macam-macam ragam ada.
Makan ada, main i-pad ada, main keta ada, segala main la ada.
Gambar 1st family yang sampai ke rumah aku - Omei.
Gambar family waktu marhaban ni nak di jadikan acara tahunan.
Family ke-2 sampai - Leen.
Sweet pink gituuuuu.
Next family - Don.
Lau ada award untuk family yang menepati tema, inilah keluarganya.
Family tuan rumah tidak ketinggalan. Nak enterframe gak. huhu
Memang mood amik gambo ni, ikut sequence rumah. Makin ujung, makin malap wei. High. Nak-nak lepas pekena laksa Ita. Ko letak apa wei? Memang patut amik gambo di awal-awal.
Korum cukup di rumah ke-2.
Geng-geng bapa pun nak melaram jugak (~_~)
Menu umah ke-2. Umah Omei.
Posing lagik (^_^)
Tetiba pelik napa aku control yang tak berapa ayu tu ntah. Cit.
Pre-pose untuk amik gambar cukup korum.
Minus the kids la. Sibok main.
Menu umah ke-3. Umah Lin.
Macam-macam ada.
Hazmi potong kek untuk kali ke-2 dengan anak kawan-kawan geng ronggeng.
Menu umah ke-4. Umah Ita.
Masa ni, mood jatuh merudum untuk amik gambo.
Aku nak bantal...bantal...Ekekeke
Umah ke-5. Umah Don.
Cekodok bibik is the best!

Last but not least, umah ke-6 adalah umah Ima. Tapi maaf, tiada gambar sebab muka dah tak comei. huhu. Sampai umah pukul 12.20 pagi. Raya sakan sungguh tahun ni.

Jangan tanya Isnin tu buat pe. Aku dah tak larat nak citer. huk2.

Credit pada Puan Leen untuk gambar-gambar menu yang di susun lawo tu. Aku amik dari fb ko wei. Arigato!

Credit to Cik Ima jugak sebab bagi tapau makanan. Memang aku tak masak pape ari Isnin tu. Sibok mengemas. Konon-kononnya la kan :-p



Webbek: It is one of the blessings of old friends that you can afford to be stupid with them. ~Ralph Waldo Emerson.


You may also like

6 comments:

puanseri said...

cantik2 semua. mcm 1 syawal meriahnya :)

M1ss F0r3st said...

puanseri, makacih byk2. itula niatnya. supaya nampak meriah. nanti kita marhaban sama2 kita pulak. huhu.

.anisZ. said...

ha ha ha... apa2 pon sama2 je UM nye.. korang tmbh satu lg U kasik lebeyyy :P

M1ss F0r3st said...

ehhhhhh.....tak sama anisZ. kami terlebey U. ko terkurang U :-p jangan u-turn sudahla. tahun depan join ek ;)

~SaTo OrEo~ said...

perasan tak gambar memula tu.... laki kita semua ada janggut kecuali Heri Omei..ehehehe.. :p aku takde keje..

M1ss F0r3st said...

sato oreo, sah ko xde keje. or the +ve words are, ko sangat peka dengan keadaan sekeliling. hehehe. but nice kan? sronok3...tahun depan buat lg k. insya-Allah.

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts