Ipoh: Kursus @ Nasi Ganja?

/
0 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

Hi smua. apa khabar? Alhamdulillah, aku & smua sihat2 saja slain daripada bizi skiiiiitttttt dok urus projek terbaru kami. Eceh! Suspender betut. Minggu lepas berkesempatan ikut MA pi Ipoh sebab ada kursus.

Hari Jumaat lepas opis, OTW balik tu ujan agak lebat dengan kilat sabung menyabung & guruh gegak gempita (sastera skit). Dahla malam tu Selangor lawan Kelantan. Aku kagum tengok penyokong masing2 yang mengharung jem dalam cuaca cam tu. Kitorang stay kat Tower Regency Hotel & Apartment, betut2 kat bandar Ipoh tu. Bilik dia nice & spacious cuma sayang takde bath tub. mandi air kolam je laa anak2 aku.

Bila ikut MA kursus ni, xtvt paling lama & seronok di buat of coursela swimming. So, Sabtu pagi bawak turun swimming. 


Shark game...
Hazim layan perasaan
Hafiy pun tangkap syok gak...

Petang tu kuar jalan2. kami pi JJ Station 18. Diorang cakap JJ terbesar. Tapi serius memang besar sei. Lagi besar dr JJ Tebrau. Parking yang agak penuh tu pun tapi kat dalam tu tak nampak crowded orangnya.

Malam lak ada dinner. Tema "Glamorous Night". sebaik betut. Aku pakai baju dinner opis aku beberapa abad yang lepas yang tema dia "Glam & Glitz". Senang.


Ni baru di katakan bodyguard mama. huhu.
Ada tema warna rupenya, MA tak tau. Xpela. Xyah pening2 carik baju.
Lampu pun amik gambo. pasainyer...sila tengok gambo bawah
Hero kecik saya tido di bawah sinaran lampu biru itu.
Letih jadik bodyguard mama. huhu
Salah 1 event dinner - lucky draw.
Hazim tak jemu-jemu tunggu number dia lucky @ tak.
Lucky sei. Well actually smua org dapat. huhu.
Nak lagi best tu, nombor tu papa dia yang cabut.
So, anak branak duk atas pentas. hehe.
P/S: Cabutan dibuat secara telus yea.

Muka gumbira hero besar saya (+_+)
Bangun pagi trus 'kemas' hamper lucky draw.
Hafiy pening kepala...macam susah jee nak habiskan :-p

Esoknya lepas check-out, pekena nasi ganja. Beratur giller orang. Nak chop meja pun memang buat muka kering & muka tak malu. Yang bestnya nasi ganja ni adalah nasi kandar operate by India/India Muslim. Dia jual kat kedai kopi own by Chinese. How cool is that. It's Malaysia, right? Lepas gian aku sebab petang sabtu tu ujan renyai2 & aku kelaparan la kan. Syoknya lau dapat pekena kopi, roti bakar, mee goreng mamak ke. hehehe. Skali dapat 2 in 1. Alhamdulillah.

Memang order kopi'o la aku. roti bakar. hehe. pastu dia ada jual puding caramel. order jugak sebab tengok orang lain cam sedap je. nak try la. puding caramel dia rasa lain - agak likat & pekat. tekstur dia tak mcm tekstur puding caramel biasa2 tu. macam puding caramel Amway tu tapi lagi likat. huhu.

nasi lak, okek la. aku nyer komen lepas pekena nasi ganja ni, "pekena dah? pekena. gian? tak". hehehe. tekak aku rasa sedap lg nasi kandar line clear penang TAPI, ada TAPI tu. It's a big TAPI (punyerla nak emphasis), nasi kandar market kangar lagi sedap. muahahhahaha. sorila peeps. takde gambo pasal tak dan la wei. huhu.

otw balik, dinner kat Tony (lau dah lalu tu, harus singgah). huhu. orite tu je laa update aku. tetiba aku rasa topik nasi ganja dah overshadow topik kursus. huk2.

orite, daa...



Webbek: The right time is any time that one is still so lucky as to have.  ~Henry James.


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts