Ramly Member Card.

/
7 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

Hi smua. Lau semalam post kebetulan, ni post betut2 punya. Aku dah lama nak update/promot kat korang especially kepada sesiapa yang accessible. amende laa agaknya kan.

Benda yang aku nak promot ni harap2 dapat menjimatkan ekonomi rumah tangga kita, Insya-Allah & yang paling penting kita support produk yang Halal, Insya-Allah.


Member card Ramly

Aku nak citer pasal member kad Ramly burger yang femes tu. Dulu kedai dia sederet Ayam Penyet Bangi tu, tapi sekarang dah pindah sederet Baked With Yummy & ManjaKu Bangi.

Skit fakta:

1. Napa nak jadik member?
Kita dapat beli barang2 keluaran Ramly & produk2 yang di jual kat kedai dia dengan harga yang murah berbanding harga pasaran. Aku ni suker menstok barang2 frozen kat umah. Jadik, memang berbaloi-baloilah. Mengenyangkan.

2. Camner nak jadik member?
Sangat senang. Bagi je photostat IC & isi borang. Trus jadik member. Kad dia xde expired date jugak. Syokkan. Menyenangkan.

3. Berapa yuran pendaftaran?
Xde YURAN wei. percayalah. Menjimatkan.

4. Kat ne leh guna kad dia?
Kat Ramly Mart je wei. Yang aku tau kat Bangi & Kampung Baru. Aku berdoa & berharap Ramly Mart ni dapat sambutan jadik, bolehla dia bukak banyak branch supaya lebih ramai orang leh enjoy benefit dia. Amin.

5. Camner nak guna kad dia?
Soklan melampau tu wei. Ko masuk kedai -> amik barang -> time nak bayar -> bagi kad -> dapat enjoy certain % -> bayar the rest. Jangan ingat free lak. huk2. Dia ada % untuk peniaga jugak tau. Which is much cheaper.

Setiap kali aku beli kat sini, aku simpan resit dia sebab nak jadik bahan bukti. Tapi nak tunggu update dari aku, berkecai resit tu. Kali ni, bertahan jugak resit dia ni. huk2. Jom tengok apa aku beli ari tu (paling tak caya kicap dia murah giller! gilller2 punyer murah!). Sebab pagi tu baru balik dr C4 - hage 9 hinggit lebey tak silap, itu pun kicap botol besar habis wei. memang rezki kat Ramly. tak nyesal gua!

Paid RM30.65 instead of RM35.65. Jimat RM5 @ 14.03%.

Aku beli ni je sebab storage fridge agak limited. Al-maklumla bukan jenis pintu yang boleh bukak 4-6-8 tu. huhu.
Slain buat burger/burger cheese/burger cheese special/burger special, kadang2 aku potong2 jadik bahan goreng mee/nasi. layanzzzz je.
Selalu beli beef minced meet. By default buat bolognese.
Sosej daging.
Sebab dah biasa makan sosej Axxxxs, memang lain skit rasa dia la (lau direbus).
Tapi untuk BBQ, memang terbayek wa cakap!
Dulu2 suker beli nuget daging dia.
Sekarang tukar selera - nuget tempura ayam.

Banyak lagi produk dia. Tapi ni lah barang2 yang aku selalu beli. Seafood product tak pernah try. Lau nak tengok details, sila klik laman web Ramly

Orite geng. Aku menyeru pada sapa2 yang ada access ke kedai Ramly ni, jangan berlengah lagik. Daftar for free & dapat hage murah wei. Rasa cam rugi lau tak gunakan peluang yang ada ni. Lagipun lau bukan kita yang support siapa lagik kan?

Nota kaki: Ini bukan sponsored post. Nukilan berdasarkan pengalaman peribadi aku sendrik. Ada orang nak sponsor kah? huhu.


Webbek: If you think somebody cares about you and believes your life is worth saving, how can you give up?  ~Geraldine Ferraro.




You may also like

7 comments:

~SaTo OrEo~ said...

terpaksala jadi ahli camni sebab dekat ngan Bangi..ahahaha... tambah pulak Ramli tu nama datuk aku.. agagaga..

aku along said...

nak jatuh hukum wajib dah tu puan sato. kecik ati datuk ko nanti. hehehehe...buatla wei. mmg sronok! ;)

Anonymous said...

ko ni betul ke...nak jadi member tak bayar yuran ape2...esok aku gi isi borang..

aku along said...

anonymous, masa aku register memang takde yuran pape. apa aku dapat bagi post tak betut kat ko? huhu.

TAPI, last aku pi RAMLY burger on 31st Jan 2013, dah naik notis RM5 utk apply member kad.

HISAMUDIN BAKARUN said...

Usaha murni... tahniah admin...

M1ss F0r3st said...

Terima kasih En. Hisamudin Bakarun atas komentar & sudi singgah ke blog saya :)

ibuniar dikualalumpur said...

Assalamualaikum.wr.wb. perkenalkan nama saya ibu niar TKI di kualalumpur, saat menulis ini saya teringat memory masa lalu..saya sangat tergugah hati melihat coretan hati yang bapak tulis. saya jadi teringat tentang masa-masa sulit dulu,karena iktiar dan usaha , seolah2 menjadi dendam bukan lagi motivasi, cuma satu tujuan saya pada saat bagaiman caranya untuk bangkit..singkat kata berbagai macam iktiar dan cara yang saya lalui, mengingat pada saat itu hutang saya 230 JUTA yang tidak sedikit, belum lagi bunga renternir yang bertambah. karena usaha, kesungguhan hati, akhirnya menemukan jalan /solusi . saya percaya ALLAH ITU TIDAK DIAM MAHA PENYAYANG , cobaan itu bukan lah ujian tapi hadiah yang tersilmut untuk kebahagiaan keluaraga ku yang sebenar2nya. Bila butuh angka togel ghaib yg sudah kami buktikan hubungi AKI SUKRO DI,081-242-294-597. ingat kesempat tidak akan datang untuk yang kedua kalinga KETIK href = http://prediksijitu-akisukro.blogspot.com/ > >>>>KLIK DISINI<<<< TRIMAKASIH.

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts