Excuse me, lady driver.

/
0 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

along25
My dream cars @ my cars in my dream?
Credit pic to Mr. Goo.

Hi smua. Isnin, Traffic Jamm...Traffic Jamm, Isnin...

Aku bersyukur sebab sampai-sampai opis pg tadi, ada beberapa keje dah menunggu. Sebab aku agak panas pagi tadi. So, kepanasan dah dichannelkan ke tempat lain. Natijahnya, blog aku takdelah terkena tempiasnya. Selamat!

Peeps, dengan nada yang mesra & positif, aku ingin menyeru kepada smua lady driver supaya membawa kereta dengan lebih berhemah & tidak memalukan lady driver yang lain.

Ingat wei, rule of thumb di round about - TIADA MAIN ROAD. Sebab tu buat round about. Always prioritize people on your right. Bukan main masuk je walaupun dah nampak keta di belah kanan dah jalan.

Drive & handphone. Please, kalau rasa tak boleh nak control kereta dengan MULTITASKING, sila jangan jawab. Kalau perlu jugak, end the conversation ASAP. Cakapla dengan laju "tengah drive, call lain" @ watevet ayat yang boleh. Ni dahla jawab tepon, kat selekoh lak tu...kan dah amik jalan orang lain. *cam tak rasa sejuk dah air-cond ni.

Kadang-kadang, salah kita tapi tak semestinya kita yang teruk terima akibatnya. The world does not evolve around you, k.

Pesanan ni of course untuk aku jugak & untuk sapa2 yg kenal aku, aku nak tekankan cara aku bawak adalah cepat & selamat. Insya-Allah. huhu.



frog: No one can drive us crazy unless we give them the keys. ~Douglas Horton.


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Blog Archive

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts