Satu tapi banyak.

/
0 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

Hi smua. Sempena cuti skolah ni, sronok leeee hero besar saya tu duk umah. Tapi nak make sure dia tak jolly katak 24jam, mama dia pun perah otak untuk prepare homework dia dan adik dia. dah lama tak buat homework yang homemade & handmade by mama dia. masa hazim belum ada adik, rajin gak buat. sila klik sini: Preschool Activities.

homework kali ni simple-simple saja. lebih pada Hafiy sebab bagus untuk motorskill dia. tapi tak sangka untuk Hazim macam kacang je. kejap je dah siap. huhu. lepas ni kena prepare lain skit utk Hazim. Ada instict Hafiy nak jugak homework along dia sebab Hafiy sangat mengidolakan abang dia. semua benda nak sama...

jom cek me it out. oh lupa, sumber rujukan dapat dari The Mommy Teacher. Thanks dear.


PERINGATAN: sila abaikan segala hasil tangan yang tidak related samada di dinding @ pintu (0_o)

preschool activity, along25, art craft
tulis nama hero2 saya guna font Cooper Black size 150.
ada reason napa ada 2 set nama. sesuwai dengan tajuk.
sila sambung baca lagik :)

preschool activity, along25, art craft
Sebelum mula baca doa belajar dulu.
supaya berkat ilmu & paham maksudnya. eceh.

preschool activity, along25, art craft
jom kita mula!
tadi ada 2 set nama kan. bagi sorang 1 set nama masing2.
suruh diorang pilih nak design & kaler apa.
mama tukang punch, then diorang tukang lekat.
aktiviti ni Insya-Allah dapat mengasah motorskill anak2 kita.

preschool activity, along25, art craft
gaya yang berbeza ikut umur masing2.
Cara Hazim: dia gam 1 huruf & tampal bagi penuh;
Cara Hafiy: gam satu-satu pada bentuk tu & lekat kat huruf.

preschool activity, along25, art craft
tada! dah siap.

preschool activity, along25, art craft
Hafiy pun sama dah siap!
tak kisah outcome nyer comot ke, tak kemas ke, takpe! (trademark mama word ni. huhu).
janji kita nak si cilik hepi dalam learning process ni. barulah nampak progress dia nanti.

okek. setel dah set nama yang pertama. jom sambung tengok hasil set nama yang kedua. kali ni pun mudah aja. colouring! 

preschool activity, along25, art craft
Hasil tangan Hazim.

preschool activity, along25, art craft
yang ni Hafiy + mama. dia kaler tak sampai suku jalan bila dengar along dia cakap kaler tak lawa, trus sentak.
suruh mama sambung. dia tukang pilih kaler je.
Hafiy memang sangat bond dengan abang dia.
apa abang dia cakap, dia percaya. tu yang sentak bila cakap tak lawa kaler.
sekarang dalam proses nak ajar Hazim supaya jangan downkan adik dia.
NO NO NO! mama tak ajar & tak besarkan anak-anak mama dalam emosi tu.

preschool activity, along25, art craft
hasil tangan tampal di pintu bilik diorang. nak surprisekan papa bila papa balik nanti.

preschool activity, along25, art craft
last but not least, upah! dah buat keje, kami lapar mama.
lepas siap homework, lepaskan diorang kat tepi rumah untuk main basikal.
sambil mama goreng keropok lekor dari ganu pemberian Mak Wan.
jangan tertipu dengan "TEA FOR TWO" actually it's a "MILO FOR TWO".
stackable pot & cups from Fukui, Japan. mesti tau napa saya beli...ehehee

I couldn't ask for more that evening (^_^)

orite peeps. harap korang enjoy & bolehla buat aktiviti ni dengan anak-anak korang. kalau diorang dah boring, xpe wei. kita stop je. sebab umur cam tu, cepat boring. masa Hazim pun, aku struggle gak untuk bagi dia focus buat keje. sebab tu buat skit2...


Webbek: Effort only fully releases its reward after a person refuses to quit. ~Napoleon Hill.


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Blog Archive

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts