Chop!

> | > Akhirnya, dapat jugak!

Akhirnya, dapat jugak!

Posted on Tuesday, January 29, 2013 | No Comments

Assalamualaikum w.b.t.

*Sebelum aku ke tajuk utama, izinkan aku untuk membebel. Pasai pe seksa bebeno nak update gambo kat blogger ni? Cam force suruh guna Chrome je. wa tak nak la! Mr. Blogger, tolong fix it ASAP. TQ (^_^)

(Tajuk Utama. *chop eh, maybe korang dapat rasa mood bebelan & mood tajuk utama sangat berbeza. Ini kerana mood tajuk utama di buat awal giller sbelum sangkut nak upload gambo. Jadik, paham2 la ek)

Hi semua. tengok gambo bawah ni. Alhamdulillah, akhirnya dapat juga tupperware Oasis Sprout ni.


blog along25, along25, oasis sprout, oasis
Top view. Lau nak masuk dalam microwave, cabut je bunga tengah tu.

Beg aku ni cam poket doraemon. smua benda nak sumbat dalam tu. salah 1 benda yang aku nak, tupperware cam ni la. senang beb lau nak tapau pape. esp utk Hazim. bila petang aku amik dia dari skolah, wajib dia sebut  "Lapar", "mama ada beli apa2 tak? Hazim lapar". sedey mama dia dengar. sebelum ni gigih guna bekas biasa. kocik molek sebab nak bg muat dalam beg doraemon aku tu tapi kdg2 tak dpt guna sbb tak muat. guna jugakla plastik/kertas. sedey sedey...

aku dok usha brand Tupperware. kan ada jenis yang leh lipat2 tu. tapi time aku usha, time tu lee takde. biasa la kan. agaknya dah stop production ke apa ke. xpela. then aku baca dari Julia & Mr. Goo pasal bekas Oasis Sprout ni. memang sungguh kacak la! dia sama cam brand Tupperware yang leh lipat2 tu tapi di buat dari silikon. selamat utk microwave, etc.


Oasis Sprout ada 3 kaler yang sweet & 2 design - bulat & rectangle. setiap design tu ada banyak size. ada di jual secara individual & ada gak di jual dalam bentuk set of 2 pcs, set of 3 pcs. harga dia okekla. dari belas-belas ringgit ke puluhan ringgit yang mampu milik.

aku beli set of 2 pcs. dapat kat Parkson Alamanda. mula2 cari kat Parkson OU, tapi hampa. Bila jumpa kat Alamanda, girang sungguh hati beta. huhu. asalnya nak beli seketui je, skali nampak set of 2, dah lari matlamat. set of 3, lagik lee dah tamak haloba. tambah lak ada sale masa tu. adoi...tergoda aku. sudahnya, rembat set of 2 (1 bulat & 1 rectangle). sori yea, sebab terlalu girang, harga tak ingat. huk2.

kalau time tak guna, ni leee bentuknya. sangat slim kan. confirm muat dalam beg doraemon aku. 


blog along25, along25, oasis sprout, oasis
Before & after...A thing that must have in our bag. Towards mother earth lovers!

bila di bukak habis, ni le bentuknye. leh muat 6 ketui pau tesco & i'm good to go for outing with my heroes!

blog along25, along25, oasis sprout, sprout
Pau Tesco. feveret budak2 ni. sedap wei. serius!
Hazim suker coklat, Hafiy suker kaya.
Item must have in my freezer.




Webbek: Your sacred space is where you can ind yourself again and again. ~Joseph Campbell.

Powered by Blogger.