Along Checked-in: Restoran Vichuda.

/
2 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

Hi peeps. Happy Monday! I'm not Monday Blues. huhu. Dah lama aku tak citer pasal terjah2 makan ni. hehehe. Untuk itu, jom ikut aku terjah ke Restoran Vichuda kat PJ. Dekat dengan Uptown tu je.

restoran vichuda restaurant along25 blog
Jom layanz Restoran Vichuda.


restoran vichuda restaurant along25 blog
Interior yang sempat di snap.


Restoran Vichuda ni dah lama dah kat PJ. Dari zaman tenet aku dah ada kat situ. Dari 1 lot sampai la dah 2 lot & kedai mamai tepi tu pun dah tutup. Memang kawe salut! Feveret aku kat sini semestinya udang goreng tepung. tangkap mandrem dah wa!

Ari tu bawak Mak Su ke sini sebab kawan dah habis ngaji. nak balik kampung. ala2 celebrate laa konon2nya. heheheh. ingatkan dia tak pernah try, skali dia dah pernah try la. akuuuuuuuuuuuu jugak yang bawak. xpela. tak salah pun. kan kan kan?
 
restoran vichuda restaurant along25 blog
Pose manja dengan anak buah.
Sapa yang manja ntah? huhu

Lepas ni ntah bila dapat kuar dgn Mak Su lagik. huhu

jom layan menu kami ari tu. maaf yea, resit dah reput. tak ingat itemize hage. huhu.

restoran vichuda restaurant along25 blog
Pape pun, pose dulu sebelum makan.
Nanti dah ngular, tak mampu dah sengih cam ni. huhu

Dan...........menu kami pada malam itu adalah...................
.........
......
..............
....
...
.
.
.
..

restoran vichuda restaurant along25 blog
Kuey teow ladna rasanya. tak ingat nama dia. huhu.

keuy teow je??? sabarrrr. tu baru appetizer. huk2. sambung skrol...

restoran vichuda restaurant along25 blog
Pucuk paku goreng belacan.
Tulis je pun dah buat kecur!

restoran vichuda restaurant along25 blog
Sup Ayam untuk hero kecik.
Ada rasa masam2 skit tapi balance dengan rasa2 lain. huhu

restoran vichuda restaurant along25 blog
ni leee feveret saya!
ari2 makan pun xpe. huk2.
ni dah tahap telan air liur dah ni. uwaaaaaaa!

restoran vichuda restaurant along25 blog
Siakap 3 rasa!

ituleee menu kami. dari segi rasa, lau korang tanya sedap @ tak...banyak benda leh jawabkan:
  1. restoran tu bertahan dari zaman aku tenet sampai sekarang;
  2. dari 1 expand ke 2 lot;
  3. ramai orang kat sini tanpa kira warna kulit;
tak caya lagik? sila skrol bawah:

restoran vichuda restaurant along25 blog
ni bukan takat mak mertua lalu pun tak perasan,
kena tinggal situ sorang2 pun tak sedar jugak. huhu

restoran vichuda restaurant along25 blog
verified by sirim saya! huhu

restoran vichuda restaurant along25 blog
certified by hero kecik saya!

restoran vichuda restaurant along25 blog
aku lak? tengok meja la dei!
senang keje diorang nak bersih meja & pinggan mangkuk. huhu.
dalam ati "lepas ni layan Tony boleh tak?" heheheh
Total damages almost RM77++.
nasi dia hidang dalam bekas nasi yg kat ujung tu.
dapat banyak dari yg biasa kot. ntah. huhu.

okek peeps! harap cukup info untuk membuatkan korang telan air liur/kecur dan sebagainya. sebab aku mengalami simptom2 tersebut masa update entry ni. huk2.


Webbek: Awakkkkkkkkkkkk, nak pi PJ tak? mode: kelip2 mata (~_^)


You may also like

2 comments:

zafi said...

eeeeeeee i hate you la hazie n zam (hate manja2)... arghhhhh craving now!!! mencik!!

aku along said...

zafi, kami rela di menci manja2 gitu. heehhee. kumpul k. nanti buat bucket list bila dah balik m'sia. kita terjah!!!

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts