Another project Mother Earth Lover.

/
2 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

Hi semua. Tak sabar nak share dengan korang pasal projek kecil-kecilan aku ni. Sebagai mother earth lover (^_^), praktis aku start dari umah. kat umah, lau nak buang sampah aku kelaskan ikut kertas & botol/tin. Untuk tau which plastik is which, aku tulis kat paper tape tu je. Dah 5 tahun lebey paper tape tu bertahan tapi tempat sangkut plastik recycle lak yang dah tamat perkhidmatan. *Jasamu ku kenang Mr. Hook (~_^)

Lepas MA ganti yang baru, aku pun amik kesempatan untuk ganti paper tape tu dengan yang baru gak. Aku jumpa recycle logo katak kat sini. Saya suker! saya suker! (bayangkan Mei Mei yang cakap yea. hehe.) Many thanks to the creator.

So, inila hasilnyer... 


blog along25, along25, recycle, katak.jpg
I just love the colors!

 photo recycle2.jpg, blog along25, along25.jpg, recycle
Contoh penggunaan. gunala plastik pape yang ada.


Seronok skit bila nak buang sampah tu. Cuma yang tak seronoknya tu, sampai ke sudah kami was-was kalau Majlis Perbandaran Sepang kelaskan sampah kami jugak ke idak. kadang2 nampak diorang cam letak tepi lori sampah certain2 plastik. kadang2 cam masuk smua dalam perut lori.

Dah 2x aku anto emel kat MPS bagi cadangan supaya setiap rumah dibekalkan dengan plastik recycle. Sapa2 yang guna, ganti la plastik baru kan. Lau tak guna, xyah bagi.

It's such a waste lau gomen & smua pihak prepare tong recycle kat tempat2 awam tapi kat kawasan perumahan di abaikan (ikut kawasan la kan). Sedangkan kat situ laa datangnya sampah yang banyak. Lau semua orang guna plastik tu, bukan ke makin banyak sampah yang kita leh recycle. 


Lau sampah kami dikelaskan, it's good for everybody. sebab sampai sudah emel aku takde feedback. maklumle, orang picisan je kan bukan somebody pun. huhu.

orite peeps! hope you all pun sama2 kelaskan sampah korang kat umah k. gunalaaa logo katak ni. comei pe! kan kan kan???



Webbek: So I'm going to go on and work on preserving the ozone layer, encouraging everyone to recycle. ~Dean Stockwell.


You may also like

2 comments:

Anonymous said...

wuwuwuwu...bagusnya. Love Mother Earth!!

mummy hana,

malas nak login

M1ss F0r3st said...

Mummy Hana,
makacih sebab gigih gak komen walaupun malas nak login. hehehe..

makacih makacih...buat ek kat umah. gunala katak tu. comei kan? xde sapa pun jawab comei. sian i. hehehe

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts