Kisah Segitiga Bermuda. Bahagian 1.

/
0 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

(Post utk CNY belum siap. sila layan post draft yang dibuat masa rajin. huhu)

Hi smua. Sungguh semangat nak update blog aku. huhu. Minggu masa org KL dapat cuti 3 ari (jangan marah na...kami bukan banyak cuti. bila dapat cuti tu cam jakon skit. hehehe), kami pun bercuti sakan la.

Ari Jumaat pi KL bawak Hafiy & Mak Su. Hazim skolah. Dia anak selangor. hehe. Parking kat LRT Bukit Jalil (lengang giller. dapat parking bawah pokok kot. bukan senang nak dapat. lau ari keje, kena kuar pas subuh baru leh dapat tempat parking redup. huhu) & naik LRT ke KL. Hafiy seronok la naik LRT tu.

 photo sapyg.jpg
Muka hepi hero kecik saya!


Window shopping & beli baju Melayu untuk diorang esp. untuk Hazim. Setiap Jumaat dia pakai baju Melayu. yang ada ni dah singkat.Malam lak bersiap2 untuk travel dari Putrajaya ke Teluk Intan ke Janda Baik. huhu.

Kat Teluk Intan ada kenduri staf MA. Dapatla beli hadiah untuk pengantin baru kat Sogo. lawa tak aku balut? I kan mother earth lover. Serius seronok wei. Bayangkan imaginasi korang leh dicurahkan di atas sekeping kertas minyak. huhu. Saya suker! Saya suker! *Klik untuk tengok sampel lain.


 photo telukintan1.jpg
Insya-Allah, next time buat aku akan buat tutorial style, k. huhu.
Memang best!

Esoknya kul9 lebey kami gerak ke Teluk Intan. Kul12 sampai tempat pengantin. Seronok. Lawa kampung dia. ada sawah padi, langit cerah, rumah lak memang klasik duk kat tengah2 bendang. huh. teringat umah Tok.


 photo telukintan2.jpg
Pelamin.
Pengantin lama dah pose tapi gambo xde kat sini.
Tak leh oversadow pengantin baru. huhu


 photo telukintan3.jpg
Posing nak tayang ice cream. huhu.


 photo telukintan4.jpg
Meja berkat. Melompat2 hero2 aku nak kan goodies & lollipop.

Dia nyer F&B memang superb! Nasi pengantin cam biasa, sedap. Yang best tu, siap ada sambal tempoyak wa cakap! Pastu ada cendol yang aku customize minta kurang ais, bubur pulut hitam &  yang paling tertarik & menarik, ada ice cream. huhu. memang terbaek!


 photo telukintan5.jpg
nak gak berposing. kenangan...
tapau ice-cream untuk bekalan ;)


 photo telukintan6.jpg
aku memang serius bila aku cakap teringat umah Tok.
nangis sapa blajar lesen kat sini. huhu.

Dari situ terus ke Janda Baik. sob sob sob! tak dapat nak mencondongkan badan kat Menara Condong. uwaaaaaaaa!!! kena ada next time la tu. huhu. kan awak kan??? (~_^)

Entry untuk Janda Baik, next update k. Bawak bersabar. hehehehe.



Webbek: Ocean is more ancient than the mountains, and freighted with the memories and the dreams of Time.  ~H. P. Lovecraft.


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts