Along Checked-In: Wadihana Islamic Steakhouse, Bangi.

/
6 Comments
Assalamualaikum w.b.t. 

Hi peeps. Aku kan saja jeee mengundang masalah bila update entry ni di ari Isnin. Meleleh air liur aku ni tau tak. Memang bernafsu sungguh. huhu.

blog along25 steakhouse western sedap dan murah wadihana bangi
Wadihana Islamic Steakhouse AKA WISH.

Ni bukan 1st time aku makan kat sini. 1st time datang beramai-ramai dengan family in law. WISH ada bukak branch baru kat PV128, Setapak. Dekat dengan Toowoomba Deli & Meats Restaurant yang aku terjah untuk wagyu beef tu. Lau ikutkan pekerja dia, kedai diorang sebelah belakang, bukan ngadap main road.

Lokasi WISH kat Bangi, sederet dengan Pappa Rich yang aku pernah terjah gak dulu. huhu. Kiranya hala ke PKNS leh nampak kedai ni sebab ngadap main road. Pastu WISH ni ada bukak 2 kedai kat Bangi ni. Depan & belakang lorong je. Yang ngadap main road (yg aku terjah ni) offer western food. Kalau nak goreng2 @ makanan local leh pi kedai yang kat lorong belakang tu. Dedua aku pernah pi. Of course lee aku lagik suker yang western food ni. huhu.

blog along25 steakhouse western sedap dan murah wadihana bangi
Pernah featured dalam magazine GAYA Travel.
Klik for details.

blog along25 steakhouse western sedap dan murah wadihana bangi
Antara deco di WISH.

blog along25 steakhouse western sedap dan murah wadihana bangi
Bahagian dalam. Perhatikan reflection kat cermin tu untuk details. huhu
Kiri tu main entrance, kanan lak surau & toilet.
Ruang makan luas.

blog along25 steakhouse western sedap dan murah wadihana bangi
Gambar saja-saja.

Dinner ni khas untuk kami ber-2 je. Hero2 tinggal dengan aunty dia kejap. huk2. Jom layan tour yang menyeksa perut & menjerut tekak kome (apply pada orang2 yg poce)

blog along25 steakhouse western sedap dan murah wadihana bangi
Rocky Nachos (Beef) - RM12.90
Sedap. Esp dia nyer dip. Tak ingat nama. huhu

blog along25 steakhouse western sedap dan murah wadihana bangi
Kalau orang poce yang citer pasal makan, memang gile kuasa skit.
Tadi top view, ni zoom out punyer view. huhu.

blog along25 steakhouse western sedap dan murah wadihana bangi
Pizza Farmer (Lamb) Regular size - RM26.90
Pizza dia memang WAJIB try ok.
Yang buat dia special sebab bakar dalam wood fire oven okek!
Agaknye kat Italy tu camnilaa rasa dia. +- laaa..sebab sini guna Halal ingredient.
Dia nyer doh memang sedap. Nipis, garing & kenyal seadanya.
Bau wood fire tu lak bagi aroma yang tradisional kat pizza tu.
Aku tak benti makan pizza ni. Huhu.
Sudu tu di letak as pengukur. Sudu makan tu bukan sudu tea.

blog along25 steakhouse western sedap dan murah wadihana bangi
View zoom out lagik. (Why ohhh why???)

blog along25 steakhouse western sedap dan murah wadihana bangi
Tak sia2 adik ni terbangkan pizza aku. memang sedap.
Belakang tu wood fire oven yang diguna untuk masak pizza.
Next time, I'll stop by just to tapau the Pizza ;)

blog along25 steakhouse western sedap dan murah wadihana bangi
Grilled sirloin - RM25.90
Berbaloi harganye dengan size & taste dia.
Seriously, lau korang ada craving for western food, bolehla datang ke WISH ni.
Tak rugi!

blog along25 steakhouse western sedap dan murah wadihana bangi
Zoom out (hidup penuh penyeksaan).

Itula dia menu kami. Pizza tu bawak balik 3 keping untuk hero2. Hazim punyer komen "Thumbs up". Tak susahkan cara pujian hero besar saya tu. huhu. Actually banyak lagik menu kat sini. lau mai ramai2, sronok leh cuba skit2 banyak jenis. As of dessert lak ada pannacota, cream brulee, sagu, etc. Tapi aku update mana yg ada gambo je la. huhu.

blog along25 steakhouse western sedap dan murah wadihana bangi
Makan dah, apa lagik press for Bill la. huhu.
Total bill: RM87.10
Air aku tak update, xyah la...huhu.

blog along25 steakhouse western sedap dan murah wadihana bangi
Berkenan? Nak cuba? Nak booking?
Refer above info. Tak sia2 wa snap!

Well, itu saja peeps. Harap korang kenyang angin & jangan lupa try cuba test!!! (~_^)


Webbek: Mencabar jugak nak jawab bila Hazim tanya "Mama beli kat ne?". huhu.


You may also like

6 comments:

fuza said...

gambar suda upgrade..hmm steak tu bukan cam daging bakar kampung style kan?? hehehe

aku along said...

makacih fuza. of course not! lau tak, nak ekna curse 'taste' keee...huhu

Syahmi & Suhana said...

one of my fav restaurant... suasana yg santai dan selesa... really recommended to those yg cr makanan western..

feel free to visit & fllw my blog..
http://bajetciputselerabesar.blogspot.com/

tq

Anonymous said...

Kul brapa dia buka??

M1ss F0r3st said...

Hi. kalau tak silap kul 10 @ 11pagi kot. tp jumaat tutup. kat FB WISH pun ada info dia. thx for stoppg by ;)

Papa-NtiQ said...

Hi ...saya pun baru jer upload pics masa makan kat wadihana steakhouse tapi branch Johor Bahru di www.blogmakanbest.blogspot.com
Senang2 tu singgah le yer....blog saya nih cakap pasal makan jerrr 100% takde topik lain hehe dan kalau bolih follow la yer TQ bebanyak...

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts