Binatang kesukaan saya.

/
0 Comments
Assalamualaikum w.b.t. 

Hi semua,

maaaaaaaaaaa afffffffffffffffffff sangat2 sebab sebulan menyepi tanpa khabar berita kecuali berita pasal jajan. huhu. nak kata bizi, segan pulak. orang lain pun bizi jugak kan. hehehe. xpela. jom mulakan bulan 5 ni dengan binatang feveret aku. KATAK! hazim ada lagu katak yg aku tak tau dia belajar dari sapa & di mana. yang penting, aku layan jugak lagu ni. hehehe.

"katak kecik, katak besar,
uwaaaa.....aaaaa....aaaa..."


hehehehehe. orite, jangan merapu. straight to the point. bulan lepas ada Pameran Katak & Kodok kat Muzium Alam Warisan, Presint 15. Peluang yang tak boleh di lepaskan. Yang bestnya, bila ajak oragn2 lain smua cam geli. tak baek tau... xde katak, terganggu ekosistem kita. eceh! Hazim & Hafiy suker. ari2 tanya bila nak pi lagik. sabar yea nak.


nak masuk muzium ni, bayaran dia cuma RM2 jeee untuk 12 tahun ke atas. murah kan? level bawah ada binatang2 yang dah di awet macam harimau, tapir, tupai & macam2 lagik. level atas baru laaa pameran katak & kodoknyer.

jom kita layan! banyak gambo ni. sebelum tu, lupa lak - "This post may contains graphic uncomfortable (depend on who). Viewer discretion is advised." huhu. ada paham? 


jom mulakan trip ni dengan memahami katak & kodok dulu. tak kenai maka tak cinta. kan kan kan???


blog along25 kitaran hidup katak kodok jenis katak kodok muzium presint15 alam warisan putrajaya
Main banner. girang sungguh dengan jenis font dia. memang blend. huhu.

blog along25 kitaran hidup katak kodok jenis katak kodok muzium presint15 alam warisan putrajaya
kitaran hidup katak & kodok.
sebaik budak2 tak tanya lebey2 kat gambo ni. huhu
.

blog along25 kitaran hidup katak kodok jenis katak kodok muzium presint15 alam warisan putrajaya
bahagian2 katak. student biologi kompom terer kan? huhu.

blog along25 kitaran hidup katak kodok jenis katak kodok muzium presint15 alam warisan putrajaya
perbezaan antara katak & kodok.


blog along25 kitaran hidup katak kodok jenis katak kodok muzium presint15 alam warisan putrajaya
setiap binatang, Allah anugerahkan dengan skill survivor masing2.

blog along25 kitaran hidup katak kodok jenis katak kodok muzium presint15 alam warisan putrajaya
Awas! katak yang colourful adalah katak yang beracun. huhu.


blog along25 kitaran hidup katak kodok jenis katak kodok muzium presint15 alam warisan putrajaya
suker tengok katak lutsinar ni. wujud tau. bukan takat gambo wallpaper je. huhu.

blog along25 kitaran hidup katak kodok jenis katak kodok muzium presint15 alam warisan putrajaya
jenis2 katak. yg putih tu adalah telur katak.

okek. dah clear pasal katak & kodok? jom advance kan level anda. katak live!!!

blog along25 kitaran hidup katak kodok jenis katak kodok muzium presint15 alam warisan putrajaya
salah 1 katak yang beracun.
kualiti gambar kena consider sebab amik dari balang kaca ;)

blog along25 kitaran hidup katak kodok jenis katak kodok muzium presint15 alam warisan putrajaya
antara skill katak yang di sebut tadi - camouflage.
mencabar nak carik dia. hehehe.

blog along25 kitaran hidup katak kodok jenis katak kodok muzium presint15 alam warisan putrajaya
kecik jeee tau katak ni. jaga2 lau turun sawah.
bukan takat beware of lintah je. hehehehe.

blog along25 kitaran hidup katak kodok jenis katak kodok muzium presint15 alam warisan putrajaya
ni pun sama. mencabo nak carik.
jumpa tak katak bertanduk ni kat gambo atas? memang kulit dia sebijik mcm daun kering.

blog along25 kitaran hidup katak kodok jenis katak kodok muzium presint15 alam warisan putrajaya
comei kan? lawa kaler dia. pastu tanduk dia pun tak over. hehehe.

blog along25 kitaran hidup katak kodok jenis katak kodok muzium presint15 alam warisan putrajaya
adik bradik dengan katak kat atas. kaler je lain.
very moden. huhu.

blog along25 kitaran hidup katak kodok jenis katak kodok muzium presint15 alam warisan putrajaya
tak tau napa panggil katak budgett.
maybe jimat kos sbb tak perlukan rumah. huhu.
memang tak kuar ke darat. duk jeee dalam air.

blog along25 kitaran hidup katak kodok jenis katak kodok muzium presint15 alam warisan putrajaya
aku nak sebut 1 sayur, harap2 korang tak psiko.
kulit dia cam peria kan? huhu.

blog along25 kitaran hidup katak kodok jenis katak kodok muzium presint15 alam warisan putrajaya
ni salah 1 jenis kegemaran aku.
slain struggle nak tau kenapa di namakan perut berapi,
FYI memang smua lower body dia warna merah.
lawa korang esp part kaki yg bhgn jarang2 tu. SubhanaAllah.
besar sungguh ciptaan Mu.
credit gambar ni pada Hazim. berjaya snap bhgn bawah.
aku tunggu lama tak dpt2. hehehehe.


itu laa dia serba skit info katak secara live! jom tengok bahagian2 lain lak. tak habis lg ni. harap bersabar. exicted nak share dengan kome! hehehehe.

blog along25 kitaran hidup katak kodok jenis katak kodok muzium presint15 alam warisan putrajaya
proses mengawet binatang.

blog along25 kitaran hidup katak kodok jenis katak kodok muzium presint15 alam warisan putrajaya
ada jugak gambo hero aku. takdela mama dia lupa trus kat diorang masa kat sini. hehehe.
macam mesra jee katak belakang tu dengan dia. huhu.



blog along25 kitaran hidup katak kodok jenis katak kodok muzium presint15 alam warisan putrajaya
tu dia. puas hati tengok kitaran hidup katak :)


blog along25 kitaran hidup katak kodok jenis katak kodok muzium presint15 alam warisan putrajaya
besar kan rangka dia. nak tau besar mana? sila skrol bawah...

blog along25 kitaran hidup katak kodok jenis katak kodok muzium presint15 alam warisan putrajaya
rasanya rangka yang ni tak muat balang atas. huhu.
paha dia, kalah paha ayam. hehehe.

okek. itulaa dia info yang dapat di share dengan kome. harap smua berpuas hati & tidah terganggu dengan info & gambar & ayat dalam post ni :)

ada lg 1 gambo paling mahai!


blog along25 kitaran hidup katak kodok jenis katak kodok muzium presint15 alam warisan putrajaya
muka gumbira & puas hati giler dapat tengok katak & kodok!!!
makacih awak sebab bawak saya & anak2 ke sini! nanti kita pi lagik ek. hehehehe.


Webbek: rindu kat kampung halaman & saudara mara sekelian. sob sob sob...


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts