Chop!

> | | | > Goal keeper Malaysia yang tutup aurat.

Goal keeper Malaysia yang tutup aurat.

Posted on Thursday, May 16, 2013 | No Comments

Assalamualaikum w.b.t. 

Hi smua. Dah masuk bulan Rejab dah ni. Jom kita poce sunat sama2. Dapat buat tiap2 hari Isnin & Khamis, Alhamdulillah sangat dah tu. Praktis le katakan. jadik Ramadhan nanti, gagah skit. Insha-Allah. aku poce ari ni. tak tau nak buka pe. berkat aku poce ari ni, dapat gak aku update blog aku masa lunch hr. hehehe.

walaupun pembuka kata aku pasal poce, tapi post aku sebenarnye lebey pada Malaysia future goal keeper yg menutup aurat. huhu. tapi nak smpi part tu, kenalaa lalu ni smua dulu (*_*) 1st May ari tu, parents tabika Hazim berpeluh2 bekerja di bawah sinaran matahari yg panas itu. huhu. Ada hari potensi peringkat parlimen sepang. FYI, untuk tabika KEMAS, tiap2 tahun ada hari potensi. tema nyer di gilir2kan antara art (menari, bercerita, pidato, teater, nasyid, etc) & sukan (bola sepak, netball, sukaneka). kalau tahun lepas hazim masuk pertandingan teater (dpt naib johan, Alhamdulillah) so tahun ni bersukan la pulak.

objektif dia tak lain tak bukan, nak mencungkil bakat budak2 dan sebagai pendedahan awal kepada diorang. bagus untuk sosial & mental diorang. it's not about winning but the experience they gained that matter *sadly this sentence not working for the parent & teacher. huhu. sebaik kitorg cool.ayat bodek. hahaha.

 
ni 1st time tabika Hazim masuk pertandingan bola sepak sbb tabika dia masih baru & baru tahun ni ramai budak lelaki umur 5 & 6. pemenang peringkat parlimen akan lawan parlimen2 lain untuk wakil negeri lak. senang citer, lau zaman kita lawan peringkat sekolah dulu, pastu daerah, negeri... cam tu la.

okekla. cukup kot intro tu. jom layan gambo bawah ni sambil imagine audio komentar ala2 Hasbullah Awang kat tepi telinga tu. huhu.


blog along25 tabika kemas bola sepak kanak-kanak budak-budak futsal hari potensi
papehal pun, team spirit dulu. beria budak2 ni. hehehe.
harap maklum, warna jersi takde kena mengena dgn sebarang party.
kat kedai tu, warna ni je yg size S yg muat dgn hero2 kami. huhu.

blog along25 tabika kemas bola sepak kanak-kanak budak-budak futsal hari potensi
ini le goal keeper yg menutup aurat tu. baguih gak, lau tak hbs smua terbakar kulit hero saya.
smpi sudah nampak belak kat tangan tu. huhu.
goal keeper melangkah dengan penuh yakin ke gawang. sebaik tak salah gawang. chayo!

blog along25 tabika kemas bola sepak kanak-kanak budak-budak futsal hari potensi
gambo ni patut atas. xpe la ek. salam dulu..salam.

blog along25 tabika kemas bola sepak kanak-kanak budak-budak futsal hari potensi
Goal keeper berada dalam keadaan bersiap sedia.

blog along25 tabika kemas bola sepak kanak-kanak budak-budak futsal hari potensi
sebaik saja wisel ditiup, padang menjadi gamat dengan penyokong tegar stp pasukan.
paling kagum dengan ref. sungguh mempunyai tahap kesabaran yg tinggi walaupun saya nampak pakcik cuba control ketawa.

blog along25 tabika kemas bola sepak kanak-kanak budak-budak futsal hari potensi
jaga2 dik tangan abang. tak nikah lagik ni. hehehehe.

blog along25 tabika kemas bola sepak kanak-kanak budak-budak futsal hari potensi
serang! serang!

blog along25 tabika kemas bola sepak kanak-kanak budak-budak futsal hari potensi
kalau main, main betut2. masa break pun sempat praktis lagik.
kita ada? huhu.
blog along25 tabika kemas bola sepak kanak-kanak budak-budak futsal hari potensi
kat gmabo ni, star utk team hazim.
striker, defender mmg tahap terbaek! pelapis negara ni.

blog along25 tabika kemas bola sepak kanak-kanak budak-budak futsal hari potensi
kata2 semangat dari coach lak. sapa goal, coach bg singgit!

blog along25 tabika kemas bola sepak kanak-kanak budak-budak futsal hari potensi
dgr cakap coach tu. comei jee perangai budak2 ni.
lau org tua, kompom kena marah. hehehehe.

blog along25 tabika kemas bola sepak kanak-kanak budak-budak futsal hari potensi
tak tau nak komen apa. hahahaha.
FYI, coach ni ayah pada kembar yg Hazim nak kawen tu. huhu.
kebetulan dia pun jadik ref masa aku jadik goal keeper futsal MCMC.
sungguh kebetulan. tapi masa tu tak tau anak masing2 kenai each other.
tau la kan napa hazim ada bakat jadi GK. hahahah.

blog along25 tabika kemas bola sepak kanak-kanak budak-budak futsal hari potensi
ini dia! selepas main liga 4 x, team hazim juara kumpulan B.
menang 2x (1-0) & seri (1-1) & seri (0-0).
pastu semi-final lawan naib juara kumpulan A, menang 4-1 ke 4-2 ntah.
Alhamdulillah! dapat gak gol lebey dr sebijik. tak sangka. hehehe.
pastu final lawan team atas iaitu juara kumpulan A. berdebau chek!
tgk MU nak menang EPL pun tak mcm ni. hahahah.
Alhamdulillah menang gak. 3-1 kot tak silap.
memang underdog nyer kumpulan ni.
Alhamdulillah. kagum wei dgn budak2 ni. main 6x ari tu.
ko mampu? huhu.


blog along25 tabika kemas bola sepak kanak-kanak budak-budak futsal hari potensi
Tahniah Tabika KEMAS Infra Bangi!
korang adalah bukti yg comei2 pun boleh menang bola sepak. hahahah.
kanan tu cikgu tabika diorang, kiri coach diorg AKA ayah kembar, tgh2 pegawai KEMAS Sepang.

panjang renyih dia.
kesian hazim tau. dapat2 je piala tu, kena pujuk bg adik dia pegang.
hafiy beria beratur dalam barisan mcm dia main skali.
hafiy ni, buat mak pak dia berkejar dalam padang masa game. sebaikla budak kecik. org tak marah.
mak pak dia laa free2 dpt publisiti. huhu.
tu tak kira dia nangis nak kasut cam along, nak baju cam along. huk2.
 itu laa dia skit sebanyak gambo masa hari kejadian. lau tengok gambo budak2 perempuan main netball, fuh! lagik mantop. dgn key ikat kepala, net, skirt, legging. comei comei comeiiii! geram tengok. masa hari potensi peringkat kebangsaan, KEMAS panggil pengadil professional tau. memang diorg pun kagum tgk anak2 kecik ni bermain. moral of the story? aku rasa, melentur buluh biar dari rebung. kita as parent, tgk kecenderungan anak2 kita & support diorg pada minat diorg tu. stp anak tak sama. so, cabaran utk kita tu. okek! adios. tak sabo nak balik. hehehehe.


Webbek: The future starts today, not tomorrow. ~Pope John Paul II.

Powered by Blogger.