Floria Putrajaya 2013 - Orchid Tropical Treasure

/
0 Comments
Assalamualaikum w.b.t. 

Hi semua. Aku perasan minggu lepas post Floria Putrajaya 2012 naik ke top 7 pilihan pembaca (menu yg ada kat kanan ni, skrol bawah skit. hehehe). Pastu bila balik keje rasanye start minggu lepas jugak dah naik dah bunting Floria Putrajaya 2013 untuk tahun ni. Memang pantas la kome. Terrrbayek!

So, aku cuba bagi info sebaik mungkin untuk rujukan korang ek. Untuk tahun ni, Floria Putrajaya 2013 membawa tema Orchid - Tropical Treasure. Kalau mak aku ada kat sini, sure dia suker. masa zaman aku sekolah, mak aku pantang nampak orkid. siap ada rumah hijau utk orkid. aku la tukang kebunnya. huhu. tapi baguih gak, untuk umur aku masa tu, aku di kategori terror bab jaga bunga. hahaha. pastu mak berubah minat ke bunga kertas lak smpi laa sekarang. huhu.

Floria Putrajaya 2013 start on 22 Jun (Sabtu) sampai 30 Jun (Ahad) bertempat di Precint 2 - tempat tahun lepas juga. Kat depan MOF, Monumen Alaf Baru, Tapak Pasar Tani & Masjid besi AKA Masjid Sultan Zainal Abidin. ni gambar tapak Floria Putrajaya 2013.

blog along25 floria putrajaya 2013 pesta bunga laman tapak bunga api boat parade perarakan bot berhias
Pic credit to Putrajaya Floria.
Gambo kecik.

Parking free tapi mencabo. mencabo sebab ramai orang. Aku slalu pi malam sebab nak tengok boat parade & bunga api je. tahan nafsu nak pi siang. mentang2 dekat, jual mahai la kan. huhu. Aku suker parking area masjid besi, pastu jln hala ke tapak Floria. tapi aku slalu benti tengah2 yg nampak view tasik dengan clearnyer. sebab main purpose nak bawak budak2 tengok boat parade. bunga api pun nampak lawo gak dari sini. memang tak crowded & tenteram skit la. huhu.

22hb nanti, Agung akan rasmikan & ikut kebiasaannyer memang ada bunga api la. huhu. Lain2, basically aku rasa sama je. tak jauh beza. ada hiasan taman/laman macam2 design, ada jualan mcm2 gak. pendek kata macam2 ada.

so, have fun k nanti! jgn lupa bawak topi untuk cover direct sun ke kulit kita. eceh!



Webbek: If your heart is a volcano, how shall you expect flowers to bloom? ~Khalil Gibrain


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Blog Archive

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts