Japanese Buffet Gen @ 10, Sunway Putra Hotel.

/
2 Comments
Assalamualaikum w.b.t. 

yoo...sakan aku update blog bulan ni. heheheh. standardla kan. hidup kita ni kan macam roda, kejap atas kejap bawah. tak kurang jugak macam air laut. ada pasang & ada surutnyer. huh. sastera lak aku pagi2 ni. cam tu jugak laaaa bila smpi ke update blog ni. AAAAATAU maybe jugak disebabkan rasa serba salah sebab 1-2 bulan ni, pasif bebeno aku dgn blog aku ni. ciiian dia...

well, aku tak sangka my bff puan sato pun ada amik buffet kat Sunway Putra Hotel (depan PWTC & tepi The Mall tu).  kitorang slalu je sama... instict kuat bebeno. huhu. yg baguihnyer, semangat laa aku nak update part aku lak. makacih puan sato!

bezanya, aku beli Japanese Buffet @Gen10 kat situ thru LivingSocial. RM60 utk sorg, lau 2 RM55 sorang. Budak2 umur 4-11 tahun, ekna bayo RM35. Hafiy je laa dapat makan free. huhu.


blog along25 buffet bufet makanan jepun japanese food murah sedap sushi tempura mee udon noodle gen10 shogun sunway putra hotel

start pukul 6.30pm. memang kami masuk kul 6.30 ler. huhu. tempat duduk lak, sbb kami nak gak pi date yang kami pilih tu (ujung mar) tapi tak dpt window view. xkisah le. janji dpt makan. skali dia bagi duduk dekat dgn buffet line. what??? r u kidding me? it's my pleasure, okek. huhu.

blog along25 buffet bufet makanan jepun japanese food murah sedap sushi tempura mee udon noodle gen10 shogun sunway putra hotel
ruang menunggu.
check-in guna nama & diorg akan bawa kita ke meja kita.

blog along25 buffet bufet makanan jepun japanese food murah sedap sushi tempura mee udon noodle gen10 shogun sunway putra hotel
ni leee meja kami yg dekat dgn buffet line.
kiri tu buffet line. huhu.
daku bahagia.

bila tiba time maghrib tu, kami gilir2 kuar solat. bagik makanan turun skit, then leh sambung smula. hehehe.

blog along25 buffet bufet makanan jepun japanese food murah sedap sushi tempura mee udon noodle gen10 shogun sunway putra hotel
hafiy peminat pasta/noodles.

blog along25 buffet bufet makanan jepun japanese food murah sedap sushi tempura mee udon noodle gen10 shogun sunway putra hotel
hazim, plg suker edamame & sushi yg ada ketam & tobiko.

tapi kan, soooooooooo sorry sebab tak banyak gambo menu nyer. xcited ko smpi malas nak amik gambo. teruja sungguh (pelik kan, ada gak xcited yg buat malas nak amik gambo). tapi memang banyakla. tak larat nak tulis. kitorang pernah makan Japanese buffet kat Shogun, OU. atas rekemen adik ipar, kitorg memang aim jeeee deal Gen10 ni. sebaik dapat.


blog along25 buffet bufet makanan jepun japanese food murah sedap sushi tempura mee udon noodle gen10 shogun sunway putra hotel
atr food yang sempat di snap.

aku tak tau nak cakap la. dedua aku suker. huhu. ikut selera anak tekak masing2la kan. apa yang sedap & best utk kita. lau ko ajak aku buffet mangga/asam, kompom aku tolak. huhu.


blog along25 buffet bufet makanan jepun japanese food murah sedap sushi tempura mee udon noodle gen10 shogun sunway putra hotel

total damage kami RM145 utk 4 branak. okek la. sebab percaya @ tak, kami pernah bedal kat Sushi King sampai RM100++ gak. itu lau kepingin sungguh la. lau tiba hari aku tahan nafsu aku, tak smpi la seratus lebey. huhu.


Webbek: "kekalahan British di tangan Jepun telah memberi keyakinan kepada beliau bahawa orang Barat bukanlah bangsa yang terlalu agung sehingga sukar untuk disaingi. Dengan kejayaan Jepun, beliau menyedari bahawa keteguhan dan disiplin tentera Jepun membolehkan mereka menandingi Barat dan menjadi sebuah kuasa dunia yang kuat khususnya..." Quoted from here


You may also like

2 comments:

~SaTo OrEo~ said...

hahaha bagus posting makanan mcm ni yang aku suka.. tapi kitorang tak reti nak makan sushi.. :P .. bagus si hazim n hafiy wei pandai diorg makan.. :D

aku along said...

sato oreo: xpe wei...leh blajar skit2. start dgn sushi king. hehehehe.

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Blog Archive

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts