A short but meaningful trip to Langkawi.

/
0 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

Hi semua! tajuk ye ye ohhhh je mat saleh. tapi itu leee yang aku cuba kupaskan di sini (eceh! betut ke tak aku ari ni. huhu.) Kalau korang ingat lagik, tahun lepas trip family aku ke Langkawi. Sila baca below post untuk details:

Balik Kampung;
Langkawi Hari Pertama;
Langkawi Hari Kedua;
Langkawi Hari Ketiga.

Alhamdulillah hari tu dapat pergi lagik tapi over the weekend je. walaupun trasa cam singkat, tapi seronok sebab dapat buat benda yang kami tak dapat buat during our last trip. Nak tau gapo dia? Sila scroll lagik...ahaks! (@_@) Kita citer ikut kronologi ek.

Di KLIA:


blog along25 makanan sedap best kat food court klia trip to langkawi cuti-cuti malaysia cakoi sedap
Tea time kat food court KLIA.
MA cakap sedap cakoi kat sini.


blog along25 makanan sedap best kat food court klia trip to langkawi cuti-cuti malaysia cakoi sedap
lau based on close up ni, apa pendapatan korang?



blog along25 makanan sedap best kat food court klia trip to langkawi cuti-cuti malaysia cakoi sedap
memang kompom sedap.
mangkuk tu tambah kali ke-2 okek.
hazim suker. aku pun suker. garing & sedap cuma berminyak skit.


blog along25 makanan sedap best kat food court klia trip to langkawi cuti-cuti malaysia
sementara nak tunggu check-in.
aku suker beg beroda ni wei...
tengok, sng jee nak bawak hero2 aku tu. heheheh.


blog along25 makanan sedap best kat food court klia trip to langkawi cuti-cuti malaysia
sementara nak masuk flight.
huh. ciri-ciri tokei cc yang berjaya.


blog along25 makanan sedap best kat food court klia trip to langkawi cuti-cuti malaysia
hafiy ready to take-off.

Setibanya di Langkawi:


blog along25 makanan sedap best kat food court klia trip to langkawi cuti-cuti malaysia
Alhamdulillah selamat sampai. binatang apakah ini?
gamat kan ni? nampak tak sesungut kat mulut dia tu..
dia mcm makan batu.
gambo amik kat airport langkawi.


blog along25 trip to langkawi cuti-cuti malaysia
jom ke hotel!
oh yea, kitorg travel lite je masa pergi ni.
beg tu harap beso, tapi ringan & yang penting
dalam beg ada beg! huhu.


sampai dah hotel.
kitorg tido kat MY Hotel, Pekan Kuah.
leh nampak smua kedai2 yang menggoda duit aku.
hotel ni hotel baru. ada bau cat, bau baru lagiklaa kiranya.

Pada keesokan harinyer:


blog along25 trip to langkawi cuti-cuti malaysia island hopping budak-budak
island hopping!
posing dulu pape hal pun. huhu.
masa last trip ke langkawi, kitorg tak buat island hopping
sebab cam tak confident untuk budak-budak.
takut panas, kelaparan, terkejar2 masa.
but this time, we join the crowd.
tawakal lillah...


blog along25 trip to langkawi cuti-cuti malaysia island hopping budak-budak
ntah hapa diorg belek..
blog along25 trip to langkawi cuti-cuti malaysia island hopping budak-budak
Alhamdulillah sampai gak 1st destination.
pulau beras basah lau tak silap nama tempat ni.
pasir dia lawo.. ramai tourist.
monyet pun banyak memang taiko besar kat sini.
jaga2 beg esp lau ada bawak makanan.
diorg leh bau & datang claim ala duit kawasan. huhu..


blog along25 trip to langkawi cuti-cuti malaysia island hopping budak-budak
mr. mermaid in da house!
sapa buat? of course lee mr. mama. huhu.


blog along25 trip to langkawi cuti-cuti malaysia island hopping budak-budak
Subhanallah.
jernih air dia kan.
leh nampak corak ikan tu clear.
yang tak clear jantan betina je. hehehe.


blog along25 trip to langkawi cuti-cuti malaysia island hopping budak-budak
eagle feeding.
tapi diorang tak berapa layan. kitorg sampai sini lunch hour.
diorang dah kenyang dah kot. memang banyak eagle nyer...


blog along25 trip to langkawi cuti-cuti malaysia island hopping budak-budak
next pit stop. tasik dayang bunting.
bot berhenti kat 1 pit stop yang nampak shape org preggy kan.
aku agak tersipu-sipu nak terangkan kat hazim each shape tu.
lau orang tak ramai xpelaa jugak kan.
ni 1 boat dengar aku jadik cikgu biologi kang. huhu.


blog along25 trip to langkawi cuti-cuti malaysia island hopping budak-budak
tasik dia ni memang trus kawasan dalam tau.
patut semua orang sibok nak bawak safety jacket ke sini.
tapi air memang tip top jernih.
leh nampak laa lau kat kaki tu ada kudis buta.
ni tempat mainan budak-budak.
aku tak berapa gemo.. lumut giller kot. geli sei.
aku harap diorang rajin2kanla basuh @ menten pape yang patut kat kawasan budak ni.
lain2 aku xde komen.



blog along25 trip to langkawi cuti-cuti malaysia island hopping budak-budak
hazim bersama abang-abang or pakcik-pakcik angkat.
seronok dapat duk luar dengan diorang.
terima kasih adik-adik semua sebab layan hazim.
memang sporting korang!


blog along25 trip to langkawi cuti-cuti malaysia island hopping budak-budak
hafiy?
layanzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
overall, not bad laa jugak island hopping ni.
insya-Allah selamat & budak2 pun enjoy.

Pada malam harinyer:


blog along25 trip to langkawi cuti-cuti malaysia my hotel langkawi dinner arabian night tema arab
Dinner bertemakan arabian night!

blog along25 trip to langkawi cuti-cuti malaysia my hotel langkawi dinner arabian night tema arab
keluarga MaherZam *wink*
outfit kami malam tu:
MA - ala2 MaherZam;
hero2 kami: Jubah & simple vest buatan mama diorang masa pirates bday;
aku: jubah mak bagi & selendang nikah. huhuhu.
kami tau, kami memang takkan menang,
but support is at least what we can do. best pe!

blog along25 trip to langkawi cuti-cuti malaysia my hotel langkawi dinner arabian night tema arab fesyen si cilik si manja
ada pertandingan fesyen si cilik.
aku ingatkan ada catwalk camelwalk bagai.
skali di longgok nyer budak2 ni suruh joget.
hero2 saya ni macho u..dia xnak joget2. hahaha.
hafiy paling macho.
tasbih tak lepas dari tangan, h/p pun cam tu gak.

blog along25 trip to langkawi cuti-cuti malaysia my hotel langkawi dinner arabian night tema arab fesyen si cilik si manja
siap ada interview bagai ko..
igt miss world/miss universe je ada...huhu.

blog along25 trip to langkawi cuti-cuti malaysia my hotel langkawi dinner arabian night tema arab fesyen si cilik si manja
dia ni jenis ada wa kisah?
siap baring kat magic carpet main game.
tau2 je, ramai budak2 kumpul kat dia.
of course nampak 1 je..lain2 dah lari masa aku nak snap. hehehe
emcee pun xleh nak buat apa dah. huhu.


blog along25 trip to langkawi cuti-cuti malaysia my hotel langkawi dinner arabian night tema arab fesyen si cilik si manja
hazim dengan hadiah2 yang dia menang.
cabutan bertuah (smua org dpt k. hehe),
teka teki utk soklan yang paling susah & fesyen cilik no. 3.
Alhamdulillah. suker2 utk budak2...
tido nyenyak dia malam tu.
smue benda dia dapat. huhu.

Hari terakhir:


blog along25 trip to langkawi cuti-cuti malaysia my hotel langkawi
hari nak balik..
posing kat masjid kampung apa ntah.

blog along25 trip to langkawi cuti-cuti malaysia my hotel langkawi
perhaps i should bought them spiderman shirt instead of batman. huhu.

blog along25 trip to langkawi cuti-cuti malaysia my hotel langkawi
disebabkan flight malam, dapat jugak kami singgah merata-rata tempat.
singgah langkawi craft center tengok orang tiup kristal.
tapi ni bukan tiup..ni tarik2..
lau terer, cuba tekak jadik bentuk apa?
proses dari kiri ke kanan. huhu.

blog along25 trip to langkawi cuti-cuti malaysia my hotel langkawi shopping coklat haji ismail group bangunan baru
perhatikan beg & hero2 aku.
bygkan beg2 beroda dah check-in.
maka kuarla beg dalam beg & beg tambahan.
shopping kat bangunan haji ismail group yang baru tu.
besau & best. ada banyak kedai dalam dia tapi tak penuh lagik.

blog along25 trip to langkawi cuti-cuti malaysia my hotel langkawi shopping coklat haji ismail group bangunan baru
hmmmmm.....

blog along25 trip to langkawi cuti-cuti malaysia my hotel langkawi shopping coklat haji ismail group bangunan baru
suker gambo diorg ni pasai naik dengan kaler dinding tu. hehehe.
baju lak, aku pakaikan siap2 baju tido. balik xyah tukar baju. huhu.

blog along25 trip to langkawi cuti-cuti malaysia my hotel langkawi shopping coklat haji ismail group bangunan baru
rustic sei batang besi trolley ni. huhu.
i loike! *mode tak tau nak komen pe.

Alhamduillah kami selamat sampai ke KLIA malam tu & hazim meroyan nak cakoi lagik. kedai tutup sayang. next time k. mama pun nak makan lagik jugak. huhu. aku perasan aku cam tak tercontrol-control update gambo kat blog sekarang ni. 

punyerla banyak. tapi senang maa.. korang nak tengok pun seronok & korang habiskan post ni lagi cepat compared to lau aku tulis semua dalam bentuk karangan. hehehe.

tapi lau mana yg perlukan point2 tu, of course lee kena tulis jugak kan. orite then, selamat berpoce & selamat terawih & selamat segala-galanya. Amin!



Webbek: Banyak lagik tempat2 lain nak pergi, tapi sayu jee bila tengok cuti. huhu.


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts