Friday Series #18.

/
0 Comments
Assalamualaikum w.b.t. 

Salam Jumaat. Hi peeps! Lagi berapa hari kita nak sambut poce. Opis aku buat makan2 hari ni. sungguh foodporn! huhu. Untuk Friday Series hari ni aku nak share skit info dengan korang. A simple one but helpful, Insya-Allah.

blog along25 ramadhan ramadan tips untuk budak-budak kanak-kanak keluarga resepi buka yang cepat simple mudah
Credit to IslamicQuotes.

Skit point tambahan dari pandangan aku (based on apa yang aku tau. kalau salah tolong betulkan ;))

1. Train yourself - jangan berpoce 15 hari sebelum Ramadhan.
   --> Kalau kita selalu puasa sunat, boleh. yang tak di galakkan kalau kita jarang-jarang berpuasa sunat. betut tak?

2. Keywords untuk menu berbuka.
   --> Best gak dia nyer suggestion tu sebab related dgn item no. 3. hehehe.

3. Benda yang aku kena improve tahun ni di bulan Ramadhan nanti:
   --> terangkan konsep poce kat Hazim. Alhamdulillah tahun lepas dia dah start poce, tapi konsep tu aku pun tak sure/tak ingat camner aku terangkan kat dia. huhu.
   --> Rejoice & create atmosphere untuk family aku supaya hero-hero aku esp. looking forward untuk bulan poce. Lau zaman aku dulu, antara sebeb tunggu bulan poce sebab nak tengok citer Rumah Kedai. best kan. klasik...lau ulang balik citer tu, sure hit tinggi!
   --> Encourage diorang buat art & writing related with Ramadhan & bagi reward.
   --> Last but not least, kena lebihkan masa untuk mengoptimumkan bulan Ramadhan compare to last year. Chayooooo!!! Aku ingat nak try ubah konsep skit tahun ni...tengokla camno. Nanti aku update lau ada updatenyer la. heheheh..

Okek peeps! Selamat berbuka & jom kita ramai-ramai maksimumkan aktiviti di bulan ramadhan yang tak dapat kat bulan-bulan lain (^_^)


Webbek: Awak, jom stok barang mentah. Nak masak sahur.


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts