Friday Series #19.

/
0 Comments
Assalamualaikum w.b.t. 

Salam Jumaat semua. Pesanan Jumaat kali ni might be a liiiiiitle bit serious. 

blog along25 kata-kata mutiara petikan kata islamic islamik
Picture credit to MuslimMagnet.

Aku cuma nak sentuh skit pasal topik ni & aku harap kita take it serious sama2 ek. Macam yang kita tau, hampir semua orang ada social media. baik buruknye bergantung pada niat kita. Petikan kata2 Prof. Muhaya, yang maksudnyer lebih kurang cam ni "bila kita mempunyai buah fikiran yang belum di luahkan, itu adalah hak kita. Tapi bila kita dah tulis & menjadi bahan bacaan orang lain, itu adalah hak pembaca jugak."

Iktibar dari kes arwah Nawal Iris Samsudin - takde sapa pun yang nak perkara tu terjadik pada sapa-sapa pun. Nukilan kita tu, kalau berunsurkan positif untuk keluarga arwah & arwah xpe gak. Tapi kalau dah jadik lain, sudah2la. Yang tukang amik gambo arwah & tak jaga/tak pikir tentang etika yang sepatutnya, lu pikirla sendirik. 

Kes makan kat "toilet" pulak, sama la jugak. Kalau la betul, napa tak ikut channel yang sepatutnya. Bila dah tak betul, trasa cam malu sendrik lak (lau jadik kat aku laa). Mana pergi basic instinct kita yang nak siasat dulu perkara tu betul @ tak? Lau aku, aku serang cikgu dia dulu. huhu. Action speak louder than words, remember? Tapi idakla aku suruh kome serang cikgu dia. hehehe. Serang cara baiklah. Berhemah skit. hehehe.

IMHO, rules of thumb bila kita nak post something kat social media, do not post the 1st draft bila kita dalam keadaan emosi. Kesimpulannya, sebelum kita post pendapat kita ada eloknya kita fikir balik. Wallah hu alam.



Webbek: Al-Fatihah untuk arwah Nawal Iris Samsudin & pada guru besar SK Seri Pristana, Encik Mohammad Nasir Mohd Noor, anggapla ini ujian Allah untuk hambaNya yang mampu terima ujian saja. Kat tabika Hazim, setiap murid ada buku Parent-Teacher Communication Book untuk make sure info sampai ke parent. Apa2 info, tampal surat kat situ & parent kena sign. Lau ada parent tak sign/tak tau, takkan salah cikgu kot?


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts